Dani općine Livno

Obilježava se 1120. obljetnica prvog pisanog spominjanja Livna i livanjskog kraja

Vijesti / Flash | 21. 09. 2012. u 10:38 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kulturna manifestacija "Dani općine Livno" kojom se obilježava 1120. obljetnica prvog pisanog spominjanja Livna i livanjskog kraja započet će u subotu, 22. rujna, sportskim međunarodnim natjecanjima u Inline Alpin slalom u ulici Gabrijela Jurkića.

Za nedjelju je prema programu organizatora predviđen nastavak sportskog natjecanja gdje će se održati biciklistička utrka "Kup Livna 2012." na Crnim stinama kod Livna dok će u ponedjeljak biti upriličena izložba"Voda u tradicijskoj kulturi Bosne i Hercegovine".

Otvaranje radova na vodovodu u Srđevićima je predviđeno u utorak. Istog dana bit će upriličeno i predstavljanje knjige "Franjevci Bosne Srebrene u Albaniji", autora fra Marijana Karaule.

U okviru kulturne manifestacije Dani općine Livno u srijedu će biti upriličena izložba sirarskih proizvoda, te izložba likovnih radova livanjskih gimnazijalaca, dok će u Dvorani pastoralnog centra naknadno biti upriličena monodrama "Govorite li hrvatski" autora Joška Ševe.

U četvrtak će biti upriličeno polaganje kamena temeljca za Glazbenu školu kod OŠ Ivan Goran Kovačić, ponavljanje izvedbe monodrame za srednjoškolce, a u večernjim satima će biti upriličena izložba skulptura akademskog kipara Ilije Skočibušića.

Svečani dio proslave će se održati u petak kad će biti održana sveta misa, svečana sjednica Općinskog vijeća Livno nakon čega je predviđeno polaganje vijenaca ispred Spomenika poginulim za slobodu hrvatskog naroda i Spomenika kralja Tomislava, te otvaranje obnovljenog Gradskog parka.

Dani općine Livno završavaju koncertom zabavne glazbe istog dana ispred Trga kralja Tomislava, navodi se u priopćenju općine Livno.

Kopirati
Drag cursor here to close