'Stidiš li se državo?'

'Mrtvi ovdje nemaju mira': Obavljena ekshumacija posmrtnih ostataka Davida Dragičevića

Ovaj mladić će 15. ožujka biti ponovo sahranjen u Austriji, gdje živi njegova majka.
Vijesti / Flash | 12. 03. 2019. u 09:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekshumacija posmrtnih ostataka Davida Dragičevića, na zahtjev njegovih roditelja Suzane Radanović i Davoda Dragičevića, obavljena je danas na Novom groblju u Banjoj Luci. 

Ovaj mladić će 15. ožujka biti ponovo sahranjen u Austriji, gdje živi njegova majka. 

Ekshumaciji i izmještanju njegovog tijela prisustvovali su i brojni građani, noseći Davidove fotografije i transparente na kojima piše "Stidiš li se državo“, "Ovdje ni mrtvi nemaju mira, Putuj Đakac“, "Ovdje je svako dotakao pakao“... 

Iz grupe "Pravda za Davida“ su ukazali da je za njih danas najtužniji dan kako je počela njihova borba za istinu i pravdu u ovom slučaju, a koju će, kažu, nastaviti, iako se sada izmješta i njegovo tijelo, nakon što je Banju Luku krajem godine napustio i Davor Dragičević. 

''Danas je dan kada je poslana jedna poruka - mrtvi ovdje nemaju mira'', kazao je Ozren Perduv iz grupe "Pravda za Davida".  

S uzdignutim pesnicama i uz uzvike "Pravda za Davida“ ispratili su izmještanje Davidovih posmrtnih ostataka, jer njegovi roditelji ne žele biti u RS. 

Beživotno tijelo Davida Dragičevića pronađeno je 24. ožujka prošle godine na ušču rječice Crkvene u rijeku Vrbas, šest dana nakon njegovog nestanka. 

Njegovi roditelji i prijatelji smatraju da je ubijen, zbog čega su se devet mjeseci okupljali u centru Banje Luke, tražeći istinu i pravdu. 

Iako se bliži godišnjica od nestanka, odnosno sahrane, istraga još nije otkrila sve detalje stradanja ovog mladića.

Kopirati
Drag cursor here to close