izbori

Obama i Clinton zajedno na skupu podrške

Vijesti / Flash | 05. 07. 2016. u 09:57 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Barack Obama i bivša državna tajnica i demokratska predsjednička kandidatkinja Hillary Clinton u utorak će iz Bijele kuće zajedno otputovati na njezin skup podrške.

Clinton je radila kao državna tajnica od 2009. do 2013., nakon što je 2008. na izborima za predsjedničkog kandidata demokrata izgubila od Obame.

Obama je službeno podržao Clinton tek 9. lipnja, nakon što je osigurala tijesnu, ali izvjesnu pobjedu nad senatorom Berniejem Sandersom čiji je dobar start u demokratskoj nominaciji pratio kandidaturu Clinton u petomjesečnim predizborima po američkim saveznim državama.

Bijela kuća je u ponedjeljak objavila da će Clinton i Obama zajedno otputovati iz Washingtona u Charlotte u Sjevernoj Karolini.

"Tijekom posjeta Charlotteu, predsjednik Obama i državna tajnica Clinton govorit će na skupu podrške nazvanom 'Hillary za SAD'", objavila je Bijela kuća.

Dvoje političara Bijelu kuću će napustiti helikopterom koji će ih odvesti do Air Force Onea, predsjedničkog zrakoplova. Ti događaji biti će otvoreni za medije, što je pokazatelj da se želi naglasiti Obamina podrška Clinton. Putne troškove za predsjednika Obamu pokrit će kampanja Hillary Clinton, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close