Perspektive

O položaju hrvatskog naroda u sarajevskom Starom Gradu

Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad primio je izaslanstvo Hrvatskog narodnog vijeća BiH i nekoliko hrvatskih nevladinih organizacija sa sjedištem u Sarajevu.
Vijesti / Flash | 30. 07. 2019. u 08:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić primio je jučer predsjednika Hrvatskog narodnog vijeća BiH Marija Pejića, predstavnicu Udruge ''Facultas za prosperitet mladeži'' Ivanu Krstanović i predsjednika Udruge ''Libertas'' Pavu Zorniju.

Razgovaralo se o položaju i perspektivama hrvatskog naroda u općini Stari Grad, kulturi, održivosti identiteta, očuvanju tradicije, jezika, zapošljavanju mladih, pristupu javnim resursima, restituciji, statusu braniteljske populacije i drugim temama.

Također, bilo je riječi i o projektima Hrvatskog narodnog vijeća BiH i partnerskih hrvatskih nevladinih organizacija iz Sarajeva i suradnji s Općinom Stari Grad.

Predstavnica Udruge ''Facultas za prosperitet mladeži'' Ivana Krstanović je načelniku Hadžibajriću uručila zahvalnicu za podršku projektu ''Božić i Uskrs u općini Stari Grad'' u 2017/18. godini i doprinos očuvanju kulture i tradicije bosanskohercegovačkih Hrvata.

Kopirati
Drag cursor here to close