Pitanje otvorila opozicija

O diplomi ministra Đokića raspravljaju i u Narodnoj skupštini RS-a

Ministar Đokić je reagirao ističući da nikada nije rekao da je završio Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu te da je njegova diploma regularno stečena.
Vijesti / Flash | 05. 03. 2019. u 13:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanici opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) su na današnjoj sjednici otvorili pitanje diplome ministra energetike i rudarstva RS-a Petra Đokića, a iz Partije demokratskog progresa (PDP) nisu isključili ni mogućnost da se utvrdi kaznena odgovornost, zbog, kako su naveli, ministrovog lažnog predstavljanja.

Da se ministar lažno predstavio da je završio Ekonomski fakultet u Beogradu, ustvrdila je zastupnica PDP-a Jelena Trivić. ''Na internet stranici Vlade RS-a stoji da je završio Ekonomski fakultet u Beogradu, i činjenica je da smo mi taj podatak dobili u ekspozeu premijera'', kazala je Trivić.

Iz resornog ministarstva su naveli da Petar Đokić, koji ima zvanje diplomiranog ekonomiste, završio fakultet, koji pripada Megatrend International Expert Consortium Limited, London, odnosno Univerzitetu Megatrend iz Beograda.

''Jedan je jedini Ekonomski fakultet u Beogradu i s tim nazivom ne postoji ni jedna druga visokoškolska ustanova'', ustvrdila je Trivić novinarima.

Njen stranački kolega Draško Stanivuković je rekao da je lažno predstavljanje s ciljem sticanja određene privilegije ili pozicije, kaznenog djelo.

Ministar Đokić je reagirao ističući da nikada nije rekao da je završio Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu te da je njegova diploma regularno stečena.

U njegovoj biografiji piše da je fakultet u Beogradu, te da taj podatak, naveo je, ne podrazumijeva da se radi i o Univerzitetu u Beogradu, i to državnom, kako je interpretirano u nekim tekstovima, već da je fakultet koji je naveden, na teritoriji grada Beograda.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close