Zbog informacija o ubojstvu Davida Dragičevića

Novinar Slobodan Vasković javno pozvan u Tužiteljstvo RS-a

Iz Tužiteljstva RS-a tvrde da su poziv uputili javno, jer ga Vasković izbjegava primiti.
Vijesti / Flash | 11. 10. 2018. u 16:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Arhivska fotografija / Slobodan Vasković

Tužiteljstvo Republike Srpske, Posebni odjel za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika gospodarskog kriminala, pozvalo je u četvrtak novinara Slobodana Vaskovića na saslušanje u svojstvu svjedoka u vezi sa slučajem stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

''Slobodan Vasković poziva se da 16. listopada 2018. godine u 9:00 sati pristupi u prostorije Tužiteljstva kako bi bio saslušan na okolnosti koje su mu poznate u vezi s iznošenjem tvrdnji da su određene osobe, pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske počinila kazneno djelo teško ubojstvo'', priopćeno je iz ovog Tužiteljstva

Tvrde da su poziv uputili javno, jer ga Vasković izbjegava primiti.

''S obzirom na to da isti očigledno izbjegava osobno primiti poziv, jer se ne nalazi na adresi na kojoj je prijavljen, kako bi se izbjegla bilo kakva manipulacija informacijama u vezi s njegovim pozivanjem, odlučeno je da se ovaj poziv uputi javno, putem sredstava javnog informiranja'', navodi se u priopćenju, uz koji je novinarima dostavljen i faksmil poziva za saslušanje svjedoka.

Banjalučki novinar-bloger Slobodan Vasković objavio je da su Davida Dragičevića ubili određeni pripadnici MUP-a RS-a.

U pozivu se dodaje da, ukoliko se Vasković ne odazove i svoj izostanak ne opravda, može biti priveden od Sudske policije i kažnjen s 5.000 maraka.

Kopirati
Drag cursor here to close