Naslovnica

Novi rat Avaza i Tužiteljstva

Vijesti / Flash | 09. 03. 2016. u 13:22 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Uz grube konstrukcije, objavljena je fotografija tužitelja Čampare, kao i ime tužitelja i svjedokinje na crnoj naslovnici, što se može tumačiti kao prijetnja za život i sigurnost", navodi se u reagiranju iz Tužiteljstva BiH na objavljenu naslovnicu Dnevnog avaza, koji je objavio navodnu prepisku između tužitelja Dubravka Čampare i svjedokinje Azre Sarić.

Povodom tvrdnji Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Avaz je potom objavio fotografiju današnjih naslovnica tiska iz BiH, Srbije i Hrvatske navodeći kako je većini iskorišteno grafičko rješenje na kojem su naslovi i fotografije na crnoj podlozi.

''Svim čitateljima tih izdanja jasno je da to ne znači bilo kakvu prijetnju ili ugrožavanje (!?), a da su takve tvrdnje, u najmanju ruku, nonsens'', navodi Dnevni avaz tvrdeći kako ''čelnik Tužiteljstva BiH Goran Salihović želi pod svaku cijenu skrenuti pažnju sa suštine, a ona jeste da je disciplinskom uredu Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH podnesena argumentirana prijava, s dokazima protiv tužitelja Dubravka Čampare''.

Iz Dnevnog avaza tvrde da je Aljoša Čampara instruirao Sarić da svjedoči protiv Fahrudina Radončića koji se nalazi u pritvorskoj jedinci Suda BiH.

Kako tvrde, "prepiska predstavlja krunski dokaz da je u ovom slučaju navedeni tužitelj činio upravo ono što je Tužilaštvo BiH stavilo Radončiću na teret: ometao rad pravosuđa".

Odvjetnica Vasvija Vidović koja je zastupala Radončića je prijavila je Čamparu Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću.

Kopirati
Drag cursor here to close