Kod zgrade logopedije

Novi poskok viđen u krugu bolnice na Bijelom brijegu

Naša sugrađanka obratila se Žući BiH s upozorenjem da je prilikom posjeta logopediji poskok viđen u blizini ovog centra, upozorava, ovaj put se najvjerojatnije radi o ženki, s obzirom da je imala veći trbuh pa pretpostavlja da nosi mlade.
Vijesti / Flash | 22. 07. 2021. u 11:03 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je prije nekoliko dana poskok viđen kod bolnice na Bijelom brijegu, ponovno je primjećen kod Centra za psihofizičke i govorne poteškoće djece i adolescenata u ovom dijelu grada.

Naša sugrađanka obratila se Žući BiH s upozorenjem da je kod zgrade logopedije poskok viđen u blizini ovog centra, upozorava, ovaj put se najvjerojatnije radi o ženki, s obzirom da je imala veći trbuh pa pretpostavlja da nosi mlade.

Razlika između poskoka i ostalih zmija je ta što je on živorođena. To je prilično rijetka pojava među zmijskim redom. Mladunci sazrijevaju u maternici, a rađaju se u kolovozu. Odjednom se od poskoka rodi do dvadeset mladih. Spolno zreli će postati tek u trećoj godini života, a zmije žive petnaestak godina. Na kraju života poskok dobiva prilično impresivnu veličinu.

Ugriz poskoka za ljude može biti smrtonosan. Čak i netom izleženi mladunci dugi od 15 do 18 cm su opremljeni otrovom i otrovnim zubima te mogu zadati vrlo ozbiljan i opasan ugriz.

Područje oko Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru poprilično je zaraslo i neodržavano što samo pogoduje ovim opasnim stvorenjima. Nije neobična pojava da zmija zaluta u grad, ali potrebno je i reagirati zbog učestale pojave na prostoru oko kojega se kreće veći broj ljudi.

Centar za psihofizičke i govorne poteškoće djece i adolescenata svakim danom posjećuje velik broj djece, što pojavu ovih otrovnica u blizini ovog centra čini još opasnijim.

Inače, tijekom zadnjih mjesec dana na području Mostara zaprimljeno je više dojava vatrogascima zbog zmija. Mostarski vatrogasci zmiju su ''lovili'' u stanu u Ulici Husrefovića, a uspješnu intervenciju imali su i u Ulici biskupa Barišića, gdje je zmija ulovljena ispred kuće u ovome dijelu grada.

 

Kopirati
Drag cursor here to close