Spremite se

Novi alarm: Opet stiže olujni vjetar!

Vijesti / Flash | 11. 03. 2019. u 12:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je Narančasto upozorenje za područja Hercegbosanske i Hercegovačko-neretvanske županije, zbog mogućih udara vjetra brzine do 70 do 90 kilometara na sat, priopćila je Federalna uprava civilne zaštite.

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je Žuto upozorenje za područja Unsko-sanskog kantona, Tuzlanskog kantona i Kantona Sarajevo, zbog mogućih udara vjetra brzine do 40 do 50 kilometara na sat, s tim što je za Tuzlanski kanton još izdano žuto upozorenje zbog očekivanih kišnih padavina od 20 do 40 l/m².

Podsjećamo, jak vjetar krajem veljače prouzrokovao je veliku materijalnu štetu u Hercegovini, a u Mostaru je ozlijeđeno i nekoliko osoba. Veliku štetu pretrpjeli su i Trebinje i Tomislavgrad.

Posljedice nevremena u Mostaru, unatoč najavama, još uvijek nisu uklonjene, a prijavljeno je oko 300 oštećenja na objektima.

Inače, mediji su se obrušili na mostarske službe zbog neadekvatnog odgovora na situaciju na terenu.

Meteoalarm - severe weather warnings for Europe - National Page L2

Meteoalarm, web bazirani servis za upozoravanje ljudi koji putuju Europom na vremenske nepogode. Meteoalarm daje minutna upozorenja na vremenske nepogode za 30 Europskih država. Informacije daju nacionalni servisi i pokrivaju najpopularnije poslovne i turističke destinacije. Web stranica koristi prepoznatljive i univerzalne ilustracije s ciljem lakšeg razumjevanja upozorenja.

Kopirati
Drag cursor here to close