Livno

HBŽ-Nove zapovijedi Kriznog stožera civilne zaštite

Riječ je o novoj zapovijedi Kriznog stožera civilne zaštite HBŽ-a za čije provođenje se zadužuje Ministarstvo unutarnjih poslova HBŽ-a i koja se primjenjuje od 20. do 31. ožujka 2020. godine.
Vijesti / Flash | 20. 03. 2020. u 17:51 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Hercegbosanske županije (HBŽ) obustavlja se javni, linijski i izvanlinijski prijevoz putnika u cestovnom prijevozu, osim registriranih taxi prijevoznika, uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera koje podrazumijevaju minimalnu zaštitnu opremu vozača (maska i rukavice) i obvezno provođenje dezinfekcije nakon svake izvršene usluge.

Riječ je o novoj zapovijedi Kriznog stožera civilne zaštite HBŽ-a za čije provođenje se zadužuje Ministarstvo unutarnjih poslova HBŽ-a i koja se primjenjuje od 20. do 31. ožujka 2020. godine.

Također se zabranjuje svim pravnim i fizičkim osobama ribolov na svim ribolovnim vodama na području Županije u cilju provođenja izvanrednih mjera za sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti, te zaštite i spašavanja stanovništva od pandemije koronavirusa.

Za nepridržavanje ove mjere izriče se kazna od 1000 maraka, a za provođenje i nadzor zapovijedi zadužuju se županijska Uprava za inspekcijske poslove, Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Ova zapovijed stupa na snagu danom donošenja i primjenjuje se do daljnjega.

Stožer je zapovjedio općinskim/gradskim stožerima civilne zaštite da osiguraju trijažne punktove (šator, kontejner ili drugi prikladan prostor) sa sanitarnim upitnicima, prije ulaska osoba u zdravstvene ustanove i ustanove socijalne zaštite. Ova zapovijed stupa na snagu danom donošenja i primjenjuje se do 31. ožujka 2020. godine.

"Zadužuje se Ministarstvo financija HBŽ-a da do 24. ožujka 2020. godine do 16 sati dostavi Prijedlog proračuna Vladi kako bi utvrdila prijedlog Proračuna, te isti uputila u Skupštinu radi njegovog žurnog usvajanja zbog novonastale situacije prouzročene pojavom koronavirusa, te proglašenje nesreće na području Hercegbosanske županije. Ova Zapovijed stupa na snagu danom donošenja", priopćio je Stožer civilne zaštite HBŽ-a nakon izvanredne sjednice u petak u Livnu.

Kopirati
Drag cursor here to close