Civilna zaštita HNŽ

Nove preporuke: Smanjite kretanje, razmatra se uvođenje karantene

Županijski stožer civilne zaštite, s ciljem sprečavanja širenja COVIDA – 19, razmatrao je mogućnost uvođenja karantene u jedinicama lokalne samouprave, ali i na području cijele HNŽ.
Vijesti / Flash | 26. 03. 2020. u 13:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski stožer civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije donio je nove preporuke:

Preporuča se vlasnicima prijevozničkih tvrtki kao i privatnim prijevoznicima da svoj rad, koji je u ovom stanju zbog opskrbe potrebnim namirnicama i drugim neophodnim sredstvima bitan, organiziraju na način da vozačima između i nakon vožnji, omoguće da odmah ne idu u krug obitelji, nego da borave u samoizoliranju.

Preporuča se dnevna migriranja međugradska i međumjesna smanjiti na najmanju moguću razinu.

Preporuča se svim poslodavcima u javnom i privatnom sektoru, kao i privatnim tvrtkama, da gdje je god to moguće, rad organiziraju s minimalnim brojem ljudi (po mogućnosti 1 osoba u uredu).

Preporuča se obiteljima u kojima je jedan ili više članova pozitivan na COVID – 19, da nakon isteka prvih 14 dana samoizoliranja, u samoizoliranju ostanu još 14 dana.

Preporuča se institucijama ovlaštenim za izdavanje dozvola za kretanje u vrijeme policijskog sata da dozvole izdaju isključivo onim osobama kojima su nužne za njihov rad i funkcioniranje.

Županijski stožer civilne zaštite, s ciljem sprečavanja širenja COVIDA – 19, razmatrao je mogućnost uvođenja karantene u jedinicama lokalne samouprave, ali i na području cijele HNŽ.

Za sutra je zakazan zajednički sastanak predsjednika Vlade i načelnika stožera civilne zaštite HNŽ s gradonačelnicima i načelnicima općina i načelnicima gradskih i općinskih stožera civilne zaštite u HNŽ na kojemu će zajednički biti razmotrena ova mogućnost.

Kopirati
Drag cursor here to close