Grad Mostar

Nove preporuke Stožera - produžite izolaciju

Preporučuje se svim ukućanima koji su u obitelji imali zaraženog, a bili su u samoizolaciji 14 dana, da izolaciju produže za dodatnih 14 dana.
Vijesti / Flash | 27. 03. 2020. u 13:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stožer civilne zaštite Grada Mostara na izvanrednoj telefonskoj sjednici 27. ožujka donio je nove preporuke.

Preporučuje se svim ukućanima koji su u obitelji imali zaraženog, a bili su u samoizolaciji 14 dana, da izolaciju produže za dodatnih 14 dana.

Svim poslodavcima u javnom i privatnom sektoru, kao i privatnim tvrtkama, preporučuje se da, gdje je god moguće, rad organiziraju s minimalnim brojem ljudi (po mogućnosti 1 osoba u uredu).

Preporučuje se svim pravnim i fizičkim osobama, koje nisu obvezne i nisu uključene u rad u uvjetima proglašenja nepogode, da ograniče međugradsko i međumjesno kretanje osim u nužnim slučajevima.

Vlasnicima prijevozničkih tvrtki kao i privatnim prijevoznicima preporučuje se da svoj rad, a koji je u ovoj situaciji zbog opskrbe potrebnim namirnicama i drugim neophodnim sredstvima bitan, organiziraju na način da vozačima između i nakon vožnji omoguće da odmah ne idu u krug obitelji, nego da borave u samoizolaciji.

Preporučuje se institucijama ovlaštenim za izdavanje dozvola za kretanje u vrijeme policijskog sata da dozvole izdaju isključivo onim osobama kojima su neophodne za njihov rad i funkcioniranje.

Ove preporuke stupaju na snagu danom donošenja, priopćio je Stožer civilne zaštite Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close