Susret

Novalić pred Europljanima najavio usvajanje Zakona o MIO

Vijesti / Flash | 26. 01. 2017. u 18:45 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić sastao se u četvrtak u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu s izvjestiteljem Europskog parlamenta za BiH Cristianom Dan Predom i šefom Izaslanstva Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalnim predstavnikom Europske unije u našoj zemlji ambasadorom Lars-Gunnar Wigemarkom.

Sastanku je prisustvovala i šefica Misije Bosne i Hercegovine pri Europskoj uniji u Briselu ambasadorica Lidija Topić. Razgovarano je o aktualnim temama s ciljem izrade izvještaja koji će Preda podnijeti Europskom parlamentu i na osnovu kojeg će biti donesena rezolucija o BiH.

Uz čestitke na postignutim rezultatima u provođenju Reformske agende, Preda se posebno interesirao za predstojeće korake Federalne vlade u provođenju ovog dokumenta i na putu ka euroatlatskim integracijama.

"I pored svih zastoja mi uspješno provodimo zacrtane reforme", rekao je federalni premijer, naglasivši da su do sada usvojeni svi reformski zakoni, a predstoji i usvajanje onog najvažnijeg, a to je Zakon o MIO, koji je nazvao ključnim u reformi socijalnog sustava.

Federalni premijer je rekao da ove godine predstoji usvajanje tri, četiri vrlo važna zakonska akta, kao što su zakoni o doprinosima, o šumama, o stečajnom postupku, o gospodarskim sudovima..., uz nastavak reforme javne uprave i državne službe.

Izvjestitelj Europskog parlamenta Preda se posebno interesirao za suradnju vlada dvaju entiteta i rezultatima posljednjeg susreta s premijerkom Vlade RS Željkom Cvijanović, koji je premijer Novalić ocijenio kao veoma uspješan.

Bilo je riječi i o popunjavanju upitnika EU na entitetskom i županijskom nivou, za šta je rečeno da ide prema zacrtanom planu, navodi se u izvješću iz Ureda za informiranje Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close