Vojna vježba

Novalić: Ponosan sam na naše Oružane snage BiH

''Iskreno, bila mi je velika čast da vidim i koliko su sposobne naše Oružane snage Bosne i Hercegovine. Moramo biti ponosni na njih'' dodao je Novalić.
Vijesti / Flash | 22. 05. 2021. u 15:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ponosan sam na današnji događaj i sve ono što sam vidio u okviru vojne vježbe koja je održana pod pokroviteljstvom NATO snaga'', kazao je danas Feni premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić.

Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i vojske Sjedinjenih Američkih Država danas su na poligonu Manjača organizirali pokaznu vježbu u okviru zajedničke višednevne akcije "Brzi odgovor 21" kojoj je prisustvovao i premijer Novalić.

''Iskreno, bila mi je velika čast da vidim i koliko su sposobne naše Oružane snage Bosne i Hercegovine. Moramo biti ponosni na njih'' dodao je Novalić.

Današnjim sudionicima Dana visokih zvanica prikazan je dio zajedničkih operativnih sposobnosti Oružanih snaga BiH i SAD-a na terenu, uz elemente podrške iz zraka.

Vojna vježba se održava na poligonima Manjača i Glamoč te u vojarni Dubrave, u periodu od 17. svibnja do 2. lipnja. Njom rukovode zapovjedništvo američke vojske za Europu i Afriku (USUCOM). U ovoj bilateralnoj vježbi u BiH će sudjelovati oko 500 pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i 700 američkih vojnika.

Vježbom "Branitelj Europe 21" šalje se jasna poruka potencijalnim agresorima da će SAD stati ne samo iza članica NATO-a, već i iza svih drugih partnera i saveznika, uključujući BiH.

Vježba ove godine obuhvaća 26 država, uključujući SAD, i oko 28.000 pripadnika multinacionalnih snaga usredotočenih na izgradnju "operativne spremnosti i interoperabilnosti između NATO saveznika i partnera".

Kopirati
Drag cursor here to close