Hitno reagirao

Novalić od ministrice traži da osigura novac za bh košarkašice

Njihov rad i zalaganje rezultirali su ovakvim vrhunskim uspjehom i on mora predstavljati obavezu državnim i javnim institucijama da osiguraju podršku i valoriziraju njihovu predanost.
Vijesti / Flash | 22. 06. 2021. u 16:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su danas mediji objavili da je Federalno ministarstvo kulture i sporta zbog ''nepravilnog numerisanja'' odbilo zahtjev Košarkaškog saveza BiH za podršku ženskoj košarkaškoj reprezentaciji za odlazak na Europsko prvenstvo, premijer Federacije BiH Fadil Novalić hitno je reagirao i uputio pismo ministrici Zori Dujmović od koje zahtjeva da se osigura financijska podrška našim košarkašicama za njihov povijesni uspjeh, priopćeno je iz Ureda premijera FBiH.

U pismu je navedeno da je plasmanom među osam najboljih ekipa Europe, ženska košarkaška reprezentacija BiH ostvarila povijesni uspjeh i svojom nesebičnom borbom i zajedništvom učinila ponosnim građane BiH.

Njihov rad i zalagnje rezultirali su ovakvim vrhunskim uspjehom i on mora predstavljati obavezu državnim i javnim institucijama da osiguraju podršku i valoriziraju njihovu predanost. Ženska košarkaška reprezentacija BiH je ovu vrstu podrške zaslužila svojim napornim radom i izvrsnim nastupima i plasmanom na Europsko prvenstvo.

''S tim u vezi zahtijevam da se ovaj historijski uspjeh jednog sportskog kolektiva podrži od strane Vlade FBiH, te je potrebno da, kao resorni ministar, osigurate adekvatnu financijsku podršku Košarkaškom savezu BiH - ženskoj košarkaškoj reprezentaciji'', stoji na kraju pisma federalnog premijera, priopćeno je iz Ureda premijera.

Kopirati
Drag cursor here to close