Financijska pomoć

Federacija će pomoći uhićenima u Srbiji

''Vlada Federacije će financijski i drugim sredstvima pomoći obranu naših heroja. Mi već pomažemo i kontaktiramo njihove obitelji i nećemo dopustiti da naši heroji ostanu sami u srbijanskim zatvorima'' - izjavio je nakon sastanka premijer Novalić.
Vijesti / Flash | 05. 10. 2021. u 13:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je održao sastanak s odvjetnicima branitelja uhićenih i pritvorenih u Srbiji (Husein Mujanović, Osman Osmanović i Edin Vranj).

''Sastanku su prisustvovale odvjetnice Vranja Jesenka Rešidović i Sabina Hota, a putem linka branitelj Mujanovića Dušan Ignjatović i branitelj Osmanovića Đorđe Dozet. Vlada Federacije će financijski i drugim sredstvima pomoći obranu naših heroja. Mi već pomažemo i kontaktiramo njihove obitelji i nećemo dopustiti da naši heroji ostanu sami u srbijanskim zatvorima'' - izjavio je nakon sastanka premijer Novalić.

Također, na sastanku je bio i pomoćnik federalnog ministra za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo, koji je istaknuo da branitelji imaju problem ne samo financijske prirode, već i u prikupljanju dokumentacije od strane nadležnih razina vlasti.

''Pored toga, rekli su da bi bilo dobro da bude veće prisusustvo medija iz BiH na ročištima zbog točnog i istinitog informiranja javnosti'' - dodao je Terzo.

Video: Novalić s odvjetnicima uhićenih branitelja

Fondacija za pružanje pravne pomoći je do sada za pomoć pripadnicima protiv kojih se vode procesi za ratne zločine izdvojila oko 2.300.000 KM.

Na pruženoj pomoći Vlade Federacije BiH na sastanku je zahvalila odvjetnica Vranja Jesenka Rešidović.

''Za svaku od ove tri obrane potrebna je financijska pomoć koja će značiti omogućavanje efektivne obrane Mujanovića, Osmanovića i Vranja. U pogledu obrane Edina Vranja nailazimo na određene prepreke u smislu pristupa dokumentaciji, a to nikako ne smije da se dogodi jer bez obzira na ime i prezime osumnjičenog, etničku pripadnost, svi osumnjičeni i optuženi imaju ista prava'' - naglasila je Rešidović.

Kopirati
Drag cursor here to close