Prokomentirao

Novalić: Agencija za lijekove u RS-u vjerojatno neće zaživjeti

''Mi apsolutno poštujemo sve nadređene zakone i nećemo prekršiti niti jedan'', kazao je.
Vijesti / Flash | 21. 10. 2021. u 19:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić prokomentirao je u četvrtak u Mostaru političku i ekonomsku situaciju u BiH i odluku o osnivanju agencije za lijekove Republike Srpske, kazavši kako Federacija poštuje svoju državu i državnu razinu vlasti te kako smatra da spomenuta agencija neće zaživjeti.

''Mi apsolutno poštujemo sve nadređene zakone i nećemo prekršiti niti jedan. To je jedna stvar, a druga stvar ispod toga mi donosimo sve ono što je u skladu sa zakonom'', kazao je Novalić istaknuvši kako s državom imaju zajedničke nadležnosti te da "normalno komuniciraju kada je u pitanju ekonomski dio".

Video: Novalić: Agencija za lijekove u RS-u vjerojatno neće zaživjeti

''Politički dio se trudimo da ne pravimo problem, da ne otežavamo situaciju već naprotiv da je rješavamo i s te strane ću ponoviti da ćemo se truditi da se i ti politički odnosi, ukoliko zavisi od nas prema gore, riješe'', kazao je Novalić.

Smatra kako agencija za lijekove u RS-u neće biti primjenjiva kada se gleda zakon.

''Što sada kad se uveze na tu agenciju iz RS lijek, a Federacija troši tri četvrtine svega toga, kako će to doći na tržište Federacije kada mi priznajemo samo državnu agencija. To je kontraproduktivno za njihove uvoznike i vjerojatno to neće zaživjeti. Pretpostavljam da je zato ostavljeno 6 mjeseci da ne bi bila primijenjena'', poručio je Novalić.

O tome može li se ovakva politička situacija odraziti i na najavljene investicije u BiH premijer Novalić navodi kako je činjenica da je 90 posto investicija domaćih, od 5 milijardi koliko se prosječno investira tijekom godine, i 10 posto stranih.

''I mi smo zbog toga prilično hendikepirani. Vjerojatno bi se ovih 10 posto povećalo da je politička situacija bolja'', ocijenio je premijer Novalić. 

Kopirati
Drag cursor here to close