Krizni stožer

Nova zapovijed za održavanje svadbi u ŽZH: 200 uzvanika, propisana kvadratura

Broj uzvanika i raspored sjedenja je potrebno najkasnije tjedan dana prije održavanja svadbene svečanosti dostaviti Zavodu za javno zdravstvo ŽZH.
Vijesti / Flash | 31. 08. 2020. u 17:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 29. izvanrednoj sjednici Stožera civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke koja je održana u ponedjeljak, u zgradi Vlade ŽZH razmatrana je trenutna epidemiološka situacija u Županiji i donesena je Zapovijed kojom se reguliraju svadbene svečanosti na prostoru Županije.

Prema Zapovijedi svadbene svečanosti mogu imati najviše 200 uzvanika s tim da prostor održavanja treba imati najmanje 4 kvadratna metra po osobi.

Broj uzvanika i raspored sjedenja je potrebno najkasnije tjedan dana prije održavanja svadbene svečanosti dostaviti Zavodu za javno zdravstvo ŽZH.

Dan prije održavanja svadbe potrebno je ispred prostora održavanja istaknuti raspored sjedenja s točnim popisom uzvanika, a na dan svadbe potrebno je osigurati beskontaktno mjerenje temperature uzvanika prije ulaska u prostor svadbene svečanosti.

Za sva druga okupljanja vrijedi ograničenje od 50 osoba u zatvorenim prostorima i 100 osoba na otvorenom prostoru.

Podsjećamo, na prijedlog Stožera civilne zaštite ŽZH, Vlada ŽZH je na 64. sjednici održanoj u četvrtak, 27. kolovoza, donijela Odluku o proglašenju stanja nesreće na području ŽZH prouzrokovane širenjem zarazne bolesti koronavirusa (COVID-19).

Krizni stožer ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi će nastaviti djelovati kao savjetodavno tijelo Stožera CZ ŽZH, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite ŽZH-a.

Kopirati
Drag cursor here to close