SDP tvrdi

'Nova trasa kroz Blagaj je najlošije rješenje i podvala tajkuna iz SDA'

Vijesti / Flash | 21. 01. 2017. u 09:53 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

‘’SDA Mostar, u suradnji sa rukovodstvom JP Autoceste FBiH, pokušala je još jednom izmanipulirati stanovnike južno od Mostara nastojeći opravdati i prikazati ponuđenu trasu kao opće prihvatljivu’’, istaknuli su to članovi Gradskog odbora SDP-a BiH u priopćenju za javnost vezanom za Tribinu o prolasku Koridora 5c kroz mostarsku kotlinu.

‘’Mi u SDP –u Mostar smatramo, a ispostavilo se i većina stanovnika južno od Mostara, da je ponuđena trasa, koja ide svojim značajnim dijelom preko poljoprivrednog zemljišta i jako blizu turističkih destinacija, nerealana i neopravdana kao i da značajno ugrožava život lokalnog stanovništva u ekološkom, egzistencijalnom i svakom drugom obliku’’, istaknuto je u priopćenju.

Nakon jako žučne rasprave, na tribini koja je u petak 20.siječnja održana u Blagaju, građani su projekt u potpunosti odbacili kao moguće rješenje, uz zahtjev da se uradi druga trasa koja bi išla obodom Podveležja.

‘’I ovom prilikom želimo naglasiti da je „Koridor 5c“ nesumnjivo projekt od općeg značaja za sve građane Bosne i Hercegovine, a samim tim i lokalne zajednice, međutim njegova trasa ni u kom slučaju ne smije ugroziti i dovesti u pitanje kvalitetu života i egzistenciju lokalnog stanovništva jer infrastruktura se gradi zbog građana, a ne protiv građana’’, naveli su.

U SDP-u ne vide niti jedan opravdan razlog da se stara trasa, a koja je usvojena i prošla parlamentarnu proceduru i za koju postoji suglasnost lokalne zajednice, kako navode, izmijeni lošijom varijantom i uz fantomsku i lažnu priču o uštedama.

'’Iz tog razloga opravdano sumnjamo da se iza cijele priče i manipulacije sa trasom krije osobni interes lokalnih SDA-ovih tajkuna. Nadamo se da će prilikom izrade nove trase odgovorni voditi računa o interesima lokalne zajednice i ponuditi rješenje koje bi bilo prihvatljivo svim zainteresiranim stranama. SDP BIH će, kao i uvijek do sada, biti glas građana i štititi njihove interese svim dozvoljenim sredstvima, bilo kroz parlamentarnu borbu ili građanskim aktivizmom’’, navode u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close