Sjednica

Nova imena u foteljama: Vlada još nije dovršila sva imenovanja

Vijesti / Flash | 02. 02. 2016. u 17:36 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH donijela je danas odluke o utvrđivanju uvjeta i kriterija, te o raspisivanju javnog oglasa za izbor i imenovanje članova Nadzornog odbora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Također, imenovala je i Komisiju za provođenje ovog postupka.

Vlada FBiH zadužila je Federalno ministarstvo rada i socijalne politike da, u njeno ime, u što kraćem roku provede cjelokupan postupak nominiranja i predlaganja kandidata za imenovanje direktora i članova Upravnog i Nadzornog odbora Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja. Izmijenjene su i odluke o kriterija za imenovanje direktora, te članova Nadzornog i Upravnog odbora ovog instituta. Vlada je, također, donijela odluke o raspisivanju i javnih oglasa za ove izbore i imenovanja.

Vlada je dala prethodne suglasnosti na prijedloge za imenovanje Hermedina Zornića za člana Nadzornog odbora Energopetrola d.d. Sarajevo, kao i za za imenovanje Mirele Pelidije za člana Nadzornog odbora gospodarskog društva ArcelorMittal d.o.o. Zenica.

Prethodne suglasnosti dane su za razrješenje članova Nadzornog odbora Binasa d.d. Bugojno, zbog isteka mandata, te za imenovanje na ove dužnosti Mehrida Omerinovića i Orhana Bureka.

Federana vlada dala je prethodnu suglasnost da, zbog isteka mandata, budu razriješeni članovi Nadzornog odbora gospodarskog društva KTK Visoko d.d. Visoko, a da u NO ovog gospodarskog društva budu imenovani Dželaludin Kurtović i Zoran Jovetić.

Prethodnu saglasnost Vlade dobio je i prijedlog da, zbog isteka mandata, budu razriješeni članovi Nadzornog odbora Remontnog zavoda d.d. Travnik, te da na ove dužnosti budu imenovani Amir Hujdur i Aida Haskić.

Data je prethodna suglasnost da, također zbog isteka mandata, budu razriješeni dužnosti članovi Nadzornog odbora Unis Toolsa d.o.o. Sarajevo. Prethodna suglasnost data je za prijedlog da novi članovi NO ovog gospodarskog društva budu Dika Osmanović i Merima Tanović.

Vlada je dala prethodne saglasnosti za razrješenje dosadašnjih članova Nadzornog odbora PS Vitezit d.o.o. Vitez, radi isteka mandata, te za imenovanje na ove dužnosti Branka Ivičevića, Slavice Karin i Jusuf Sivre.

Zbog isteka mandata su razriješeni i članovi Nadzornog odbora Željezara Zenica d.o. o. Zenica. Ujedno, Vlada je dala prethodnu suglasnost da za nove članove NO ovog gospodarskog društva budu imenovani Juso Omerašević, Dževad Telalović i Sakib Jusić.

Vlada je danas odlučila da njena prethodna Odluka o davanju suglasnosti na prijedlog za imenovanje članova Nadzornog odbora Energoinvest Cometa d.d. Sarajevo prestaje vrijediti, i istovremeno dala prethodnu suglasnost na prijedlog za imenovanje Muhidina Zuke, Amre Somun Dolarević i Hamdije Muratovića za članova Nadzornog odbora ovog gospodarskog društva.

Federalna vlada dala je prethodne suglasnosti da, zbog podnošenja ostavke, Selmo Cikotić bude prije isteka mandata razriješen dužnosti predsjednika Nadzornog odbora JP Međunarodni aerodrom Sarajevo d.o.o. Sarajevo, a da na ovu poziciju privremeno, na period do najviše tri mjeseca, odnosno do okončanja konkursne procedure, bude imenovan Šefkija Okerić.

Data je prethodna suglasnost za razrješenje Željka Medaka s mjesta vršitelja dužnosti člana Nadzornog odbora Ceste d.d. Mostar, zbog prelaska na drugu dužnost. Istovremeno, prethodna suglasnost dana je za imenovanje Marka Lončara za vršitelja ove dužnosti na vremensko razdoblje do najviše tri mjeseca, odnosno do okončanja  natječaja.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine dala je prethodnu suglasnost Nadzornom odboru JP Ceste FBiH d.o.o. Sarajevo za imenovanje članova Uprave Društva, na mandatni period od četiri godine, i to Ljube Pravdića (direktor), Bekira Isakovića (izvršni direktor za ekonomske i pravne poslove) i Dede Pjanića (izvršni direktor za tehničke poslove).

Vlada je dala prethodnu suglasnost za razrješenje Gorana Stanića s dužnosti predsjednika, a Dragana Bilića i Dražena Marjanovića dužnosti članova Nadzornog odbora Feroelektra d.d. Sarajevo, zbog odbijanja usvajanja izvještaja o radu Društva za 2014. godinu. Također, dala je suglasnost za poništenje Odluke o privremenom imenovanju tri člana NO ovog gospodarskog društva, usvojene na Skupštini od 19. rujna 2015. godine. Prethodna suglasnost data je i za imenovanje vršitelja dužnosti predsjednice i članova Nadzornog odbora Feroelektra: Dijane Hadžijusufović, Vensana Pašovića i Edibe Hamamdžić.

Kopirati
Drag cursor here to close