Putovanja

Norvežani pooštrili mjere za bh. državljane

Svi putnici iznad 12 godina moraju nositi maske u javnom prostoru kako bi se izbjegao kontakt do trenutka kada dobiju negativni rezultat testa, priopćeno je.
Vijesti / Flash | 03. 12. 2021. u 11:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Norveške uvela je oštrije zahtjeve testiranja na koronavirus kako bi se usporilo širenje soja omicron tako da od petka u ponoć svaka osoba koja dođe u tu skandinavsku zemlju mora biti testirana bez obzira na status cijepljenja, priopćeno je iz norveškog Veleposlanstva u Bosni i Hercegovini.

Ako postoji centar za testiranje na graničnom prijelazu, putnik se mora testirati na mjestu događaja ili nekom drugom mjestu koje odrede vlasti, priopćeno je iz Veleposlanstva Norveške u BiH. 

Ako ne postoji takav centar na graničnom prijelazu, putnici moraju da se testiraju u roku od 24 sata po dolasku u zemlju.

U tom slučaju putnik će biti u mogućnosti da izabere između brzog antigenskog testa u javnom centru za testiranje ili brzog antigenskog samotestiranja. 

Ako je brzi antegenski test pozitivan, bez obzira da li je uzorak uzet u centru za testiranje ili u slučaju samotestiranja, osoba ima zakonsku obvezu da u roku od 24 uradi PCR.

Ovaj zahtjev odnosi se i na ljude koji su u potpunosti cijepljeni ili su se oporavili od Covida-19. Svi putnici iznad 12 godina moraju nositi maske u javnom prostoru kako bi se izbjegao kontakt do trenutka kada dobiju negativni rezultat testa.

U priopćenju se napominje da će pojačane mjere ponovo biti predmet razmatranja za dva tjedna. 

Kopirati
Drag cursor here to close