Građani mogu da predahnu na nekim mjestima...

Normalizira se stanje na poplavljenim područjima

Vodostaj Une u Kostajnici u stalnom je padu, kao i rijeke Vrbas, Bosna, Vrbanja, Usora i Spreča.
Vijesti / Flash | 16. 05. 2019. u 12:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stožer za izvanredne situacije Općine Prijedor sinoć je odlučio da, iako nivo Sane opada, odluka o izvanrednom stanju obrane od poplava ostaje na snazi. U poplavama na području Prijedora zaplavljeno je  1350 domaćinstava, poplavljeno oko 400 kuća, stvoreno šest klizišta i porušen pješački most preko rijeke Sane u Donjoj Dragotinji, izjavio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, izvještava BHRT.

Stožer za izvanredne situacije Općine Novi Grad sinoć je održao sjednicu, na kojoj su van snage stavili odluku o izvanrednim mjerama obrane od poplava, s obzirom na to da se situacija u toj općini normalizira. Timovi specijalizirane jedinice Republičke uprave Civilne zaštite sa pumpama velikog kapaciteta rade i u Gradišci i Banjaluci.

Timovi Federalne uprave civilne zaštite su na terenu i pomažu ugroženim građanima u Sanskom Mostu, Doboj Jugu i Usori. U ove tri općine i dalje su na snazi Odluke o proglašenju stanja prirodne nesreće od poplava nastalih usljed obilnih padavina.

Vodostaj rijeke Save duž cijelog toka kroz Republiku Srpsku konstantno raste, a u Brodu je prešao kotu redovne obrane od poplava, priopćeno je iz Republičke uprave Civilne zaštite RS.

Drina je u blagom porastu, ali je ispod kote redovne obrane od poplave.

Vodostaj Une u Kostajnici u stalnom je padu, kao i rijeke Vrbas, Bosna, Vrbanja, Usora i Spreča.

Kopirati
Drag cursor here to close