u Wuppertalu

Njemački sud dopustio "šerijatsku policiju"

Vijesti / Flash | 22. 11. 2016. u 13:00 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud u Njemačkoj oslobodio je 7 muslimanskih muškaraca koji su u šerijatskim uniformama patrolirali ulicama i kaže da nisu prekršili zakon. Islamistički aktivisti uznemirili su građane njemačkog grada Wuppertala kada su 2014. počeli pristupati ljudima odjeveni u narančaste prsluke s natpisom "šerijatska policija".

Patrolirali su pored turskih diskoteka i kafića i zahtjevali od mještana da prestanu kockati, slušati glazbu i ispijati alkohol. Njihove aktivnosti snimljene su i objavljene na internetu, te je reagiralo Središnje vijeće muslimana u Njemačkoj i osudilo ih, izjavivši da je njihovo ponašanje "štetno za muslimane", prenosi Index.hr.

"Šerijatski policajci" našli su se na sudu pod optužbom zbog kršenja zakona koji zabranjuje ilegalno nošenje uniformi. Ipak, Okružni sud u Wuppertalu nepravomoćno je presudio da "šerijatske uniforme" nisu bile zastrašujuće niti su sugerirale da je riječ o vojnim postrojbama pa su muškarci oslobođeni. Ipak, čelnik tih vjerskih policajaca, konvertit Sven Lau koji se prozvao Abu Adam, suočen je i s optužbama za podržavanje terorističkih skupina koje se bore u Siriji. Šerijatske policije viđene su kako patroliraju ulicama Londona, Kopenhagena i Hamburga, a u susjedstvu su patrolirali po Sarajevu i Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close