Margret Uebber

Njemačka za europski put BiH - neće biti "kratica" niti "posebnih puteva"

Njemačka predsjedavanje preuzima već 13. put.
Vijesti / Flash | 01. 07. 2020. u 10:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka će se boriti za europski put BiH, izjavila je danas za televiziju N1 njemačka veleposlanica u BiH Margret Uebber, u povodu njemačkog preuzimanja predsjedavanja Europskom unijom u narednih šest mjeseci.

Njemačka predsjedavanje preuzima već 13. put, a Uebber kaže da je svako predsjedavanje izgledalo drugačije, s fokusom na različita pitanja.

''Sada ćemo se baviti korona krizom. Nadamo se da ćemo razviti cjepivo kako bi trajno riješili ovaj problem. Osim toga, bavit ćemo se privrednim i društvenim posljedicama te krize. Ne želimo samo suzbiti ovaj virus, želimo i poboljšati ekonomski razvoj nakon pandemije. Pokušat ćemo da Evropu trajno i održivo izvedemo iz korona krize. Radit ćemo i na jačanju stubova prava na kojima je podignuta Europska unija. Također, bavit ćemo se i digitalnom transformacijom. Moto našeg predsjedavanja je "Zajedno za Europu" - kazala je ona.

Najavila je da će Bosna i Hercegovina dobiti pomoć u iznosu od 80 milijuna eura za saniranje posljedica.

''Što se tiče pristupnih pregovora BiH, oni će biti u fokusu našeg interesovanja. Mi ćemo se boriti za europski put BiH i to će biti jedna od važnih tema tijekom našeg predsjedavanja. Jasno je da neće biti "kratica" niti "posebnih puteva". BiH će se morati pridržavati svega što je propisano - kazala je ambasadorica Uebber za N1..

 

Kopirati
Drag cursor here to close