Dan poslije

Njemačka: Policija ne zna motiv napada na Borussijin autobus

Vijesti / Flash | 12. 04. 2017. u 12:30 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka policija još uvijek nije otkrila motiv napada na autobus Borussije Dortmund i ne zna da li se radi o jednom ili više počinitelja.

Vlasti istražuju pismo pronađeno u blizini mjesta gdje su se dogodile eksplozije pored autobusa u nadi da će pronaći ko je odgovoran za napad, javlja Agencija Anadolija.

Nisu izneseni detalji o pismu, ali je Ralf Jaeger, ministar unutarnjih poslova savezne pokrajine Sjeverna Rhine-Westphalia kazao da je "neobično" po tome što ne nudi jasan motiv za napad. Dodao je da bi pismo moglo biti vjerodostojno ili "pokušaj postavljanja lažnog traga".

"Istragu vodimo u svim smjerovima. Pozadina je potpuno otvorena i još uvijek je tajanstvena. To bi mogao biti čin ljevičarskog ili desničarskog ekstremizma. Mogao bi biti i počinjen od strane nasilne navijačke scene ili od islamskih ekstremista", kazao je Jaeger u srijedu.

Borussia Dortmund večeras će igrati prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka na svom stadionu Westfalen sa početkom u 18:45 sati. Susret se trebao igrati sinoć, ali je odgođen zbog napada na autobus sa igračima Borussije koji su bili na putu od hotela do stadiona.

Nogometaš "milijunaša" Marc Bartra je odmah sinoć operiran nakon što je pretrpio frakturu ručnog zgloba, a iz ruke su mu izvađeni komadići stakla.

Kopirati
Drag cursor here to close