Rekord

Njemačka na 39 stupnjeva

U srijedu je izmjerena temperatura od 38,6 stupnjeva Celzijusa, nadmašujući lipanjski temperaturni rekord u Njemačkoj izmjeren u 1947. godini.
Vijesti / Flash | 01. 07. 2019. u 12:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Internet / U potrazi za osvježenjem

Njemačka je zabilježila novi temperaturni rekord za lipanj, samo nekoliko dana nakon što je u toplotnom valu početkom ljeta oboren 72-godišnji rekord.

Njemačka meteorološka služba DWD javila je da je u centralnom gradu Bad Kreuznachu u nedjelju izmjerena temperatura od 38,9 stupnjeva Celzijusa. Kasnije mjerenje pokazalo je da je temperatura porasla na 39,3 stupnja, ali je DWD priopćio da to nije potvrđeno. 

U srijedu je izmjerena temperatura od 38,6 stupnjeva Celzijusa, nadmašujući lipanjski temperaturni rekord u Njemačkoj izmjeren u  1947. godini.

Toplotni val u ranom ljetu od utorka je zahvatio dijelove Europe. Obraćajući se vjernicima okupljenim na Trgu Svetog Petra tokom još jednog neprijatno toplog dana u Rimu, papa Franjo je izjavio kako želi svim radnicima period odmora tijekom ljeta, rekavši da će pauza od svakodnevnih obaveza biti dobra za njih i njihove obitelji. 

Pročitajte još

Franjo je kazao da se moli "za sve one koji posebno pate od posljedica vrućine", uključujući starije ljude i one čiji poslovi zahtijevaju rad na otvorenom. Pomolio se da niko ne bude eksploatiran ili napušten dok pati od vrućine.

Rim je pogođen visokom stopom vlažnosti zraka i temperaturama višim od 30 stupnjeva. Ostatak Italije i veći dio Europe, posebno Francuske, također su zahvaćeni visokim temperaturama.  

Toplotni val također je ošamutio sportaše na nekoliko sportskih događaja u Njemačkoj tijekom vikenda.

Američka natjecateljka u utrci na 1.000 metara, Sarah True, onesvijestila se na ciljnoj crti u Frankfurtu u nedjelju, prenosi Associated Press.

Kopirati
Drag cursor here to close