Ministar Lukač

Ništa novo o mogućim terorističkim aktima u BiH

Vijesti / Flash | 08. 12. 2015. u 12:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zasad nema informacija o mogućim terorističkim aktima na prostoru Bosne i Hercegovine'', tvrdi ministar unutarnjih poslova (MUPRS) Dragan Lukač.

''Postoje neke uopćene informacije od nadležnih službi da su moguće takve stvari na širem području Balkana, ali s obzirom da se teroristički akti događaju iznenadno, vrlo teško je doći do pravih informacija'', rekao je Lukač odgovarajući na pitanje zastupnika u Narodnoj skupštini RS.

Naveo je da nitko ne može garantirati apsolutnu sigurnost, ali se poduzimaju sve mjere, u suradnji s drugim policijskim strukturama, kako bi se spriječilo bilo kakvo izvršenje terorističkih akata.

Lukač je podsjetio da je podignut stupanj sigurnosti u RS, te da je stanje sigurnosti u tom bh. entitetu na zadovoljavajućem nivou. On je naveo da je entitetska policija formirala Upravu za borbu protiv terorizma, koja surađuje s drugim policijskim strukturama.

''Nadam se da će ta suradnja doprinijeti stavljanju pod kontrolu svih onih koji mogu biti potencijalni izvršitelji terorističkih akata, te spriječiti njihovo izvršenje u RS i BiH'', zaključio je entitetski ministar policije.

Kopirati
Drag cursor here to close