'Izvor iz diplomatskih krugova'

Nikšić tvrdi da je Federacija platila Srbiji za cjepiva

''Prema informacijama koje sam dobio iz relevantnih diplomatskih krugova, Federacija BiH je platila Republici Srbiji za isporuku cjepiva. Naravno, da su iz Rusije upozorene vlasti u Srbiji da smo Ruska Federacija može ugovarati prodaju i isporuku''
Vijesti / Flash | 15. 06. 2021. u 12:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SDP-a i zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić iznio je na današnjoj sjednici informacije koje je dobio od "ozbiljnog izvora iz diplomatskih krugova" u vezi cijepljenja građana FBiH u Srbiji, prenosi N1.

''Prema informacijama koje sam dobio iz relevantnih diplomatskih krugova, Federacija BiH je platila Republici Srbiji za isporuku cjepiva. Naravno, da su iz Rusije upozorene vlasti u Srbiji da smo Ruska Federacija može ugovarati prodaju i isporuku cjepiva trećim državama. To je bio razlog zašto cjepiva nisu bila dostavljena, a naravno da se novac nije mogao vratiti u prpračun, pa je pronađeno solomonsko rješenje da se našim građanima omogući navodno besplatno cijepljenje u Republici Srbiji'', ustvrdio je Nikšić.

Zamolio je predsjedatelja VM BiH i Ministarstvo vanjskih poslovaa da ispitaju ove navode i o tome izvjeste njega i Parlament Bosne i Hercegovine.

''Ništa me više ne može iznenaditi kada su u pitanju naše vlasti. Smatram da javnost zaslužuje istinu. Ako je ovo što sam rekao i informacija koju sam dobio točna, onda je to još jedan dokaz licemjerstva naše vlasti i otvara pitanje krivične odgovornosti onih koji su eventualno sudjelovali u ovom djelu'', kazao je Nikšić.

Kopirati
Drag cursor here to close