Još samo par dana prilike

Nitko neće 150.000 KM: Nijedna prijava nije stigla na tender za podjelu 'malina respiratotra'

Vrijednost ugovora procijenjena je na 150.000 KM bez PDV-a, a rok za dostavljanje ponuda je 7. rujna, kada bi one trebalo biti otvorene.
Vijesti / Flash | 02. 09. 2020. u 17:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) raspisala je 18.kolovoza tender za montiranje - transport  i puštanje u rad stotinu respiratora koji su nabavljeni preko firme “Srebrena malina” iz Kine u BiH, a plaćeni su 10,5 miijuna KM. Oni nikada nisu mogli biti raspoređeni zbog istrage Tužiteljstva BiH, a trenutno su smješteni u Rajlovcu u skladištu jedne privatne firme.

Vrijednost ugovora procijenjena je na 150.000 KM bez PDV-a, a rok za dostavljanje ponuda je 7. rujna, kada bi one trebalo biti otvorene.

No, kako je rekao za "Avaz" Mustafa Kadribegović, v.d direktor FUCZ, još uvijek na adresu FUCZ nije stigla nijedna prijava. Kadribegović vjeruje da će se to dogoditi u narednim danima jer je ostalo još pet dana od okončanja roka.

Kako je ranije pojašnjeno iz FUCZ, naša država nema ovlaštenog servisera, ali će se na ovaj tender moći javiti i firme iz inozemstva.

Naime, više od 130 zahtjeva stiglo je iz medicinskih ustanova za respiratorima. Potreba za ovim uređajima je tim veća jer je pogoršana epidemiološka situacija u FBiH, a najgore je u Tuzlanskom i Kantonu Sarajevu.

U prijevodu, BiH ima 140 respiratora koje nikada nije podijelila. Sto je kupljenih od Kineza i 40 doniranih od Emirata.

Kopirati
Drag cursor here to close