Dilberović

Nijedno pitanje neće ostati bez odgovora

Vijesti / Flash | 06. 02. 2017. u 07:27 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do kraja siječnja u informacijski sustav za podršku pripremi odgovora je unesen najveći dio doprinosa nadležnih institucija sa svih razina vlasti, od županijske do državne, uključujući i Brčko distrikt. Institucije dostavljaju doprinose iz svoje nadležnosti kao materijal iz kojeg će nastati cjeloviti odgovori BiH na Upitnik Europske komisije, kazao je za Oslobođenje Edin Dilberović, direktor Direkcije za europske integracije BiH.

Po njegovim riječima, doprinos institucija sa bilo koje razine vlasti za pripremu odgovora na određeno pitanje ne treba poistovjećivati sa sveobuhvatnim odgovorom BiH na to pitanje. Odgovori BiH će biti formulirani na temelju odgovora i informacija svih nadležnih institucija, ovisno o konkretnom pitanju.

Dilberović napominje da će u narednoj etapi odgovaranja na upitnik Direkcija analizirati dostavljene doprinose.

''U skladu sa uvodnim napomenama Europske komisije iz Upitnika, kao i Smjernicama za pripremu odgovora, Direkcija će pripremiti radne verzije odgovora za tijela koja predviđa Odluka o sustavu koordinacije, u kojima će biti obavljana tehnička finalizacija odgovora'', naglašava Dilberović.

Dodao je i da su nadležnost institucija u pripremi odgovora na Upitnik odredili ustavi.

''Dodatno, nakon uručivanja upitnika i prevoda pitanja sa engleskog jezika, u prosincu je Direkcija održala 35 sastanaka sa institucijama na svim razinama vlasti. Na njima je diskutovano o konkretnim pitanjima po oblastima i potrebnim doprinosima za odgovore. Nijedno pitanje iz Upitnika EK-a neće ostati bez odgovora'', poručuje Dilberović.

Kopirati
Drag cursor here to close