Kinesko veleposlanstvo

Nije potvrđeno državljanstvo 39 žrtava u ''kamionu hladnjači''

Istraga o ubojstvu, koju je policija Essexa opisala kao najveću u povijesti svog postojanja pokrenuta je nakon tragičnog otkrića tijela osam žena i 31 muškarca .
Vijesti / Flash | 25. 10. 2019. u 08:58 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U industrijskom parku Waterglade na istočnoj aveniji u Essexu, okrugu oko 30 km jugoistočno od Londona, buketi cvijeća u četvrtak su stavljeni na pločnik u znak počasti lokalnih stanovnika za 39 pokojnika koji su u srijedu pronađeni u hladnjači kamiona, dok je kiša padala a državna zastava postavljena na pola koplja u gradiću Greys na sjevernoj obali Temze, piše dopisnik Xinhue iz Velike Britanije.

Reporter kineske novinske agencije navodi kako je ta slika stvarala utisak kao da grad i regija plaču za pokojnicima.

Prema britanskoj policiji, 39 tijela, navodno Kineza, pronađeno je u kamionu koji je putovao u Britaniju iz belgijske luke Zeebrugge.

Dio industrijskog parka, gdje je pronađen kamion, policijski je blokiran dok policijska vozila patroliraju tim područjem.

Tong Xuejun, ministar savjetnik za konzularna i prekomorska pitanja iz kineskog veleposlanstva u Londonu, rekao je Xinhuai da se sastao s britanskom policijom, kako bi zatražio dodatna pojašnjenja i potvrde o medijskim izvještajima.

"Policija je rekla da provjerava identitet pokojnika, čije se državljanstvo još uvijek ne može potvrditi", kaže se u posljednjem saopćenju kineske ambasade.

Ranije su se policajci i vijećnici upisali u knjigu žalosti koja je otvorena u gradskom uredu.

U četvrtak navečer ispred ureda britanskog ministarstva unutarnjih poslova, održano je bdijenje u spomen na 39 žrtava koje su izgubile život u tragičnim okolnostima.

Istraga o ubojstvu, koju je policija Essexa opisala kao najveću u povijesti svog postojanja, pokrenuta je nakon tragičnog otkrića tijela osam žena i 31 muškarca u prikolici kamiona u srijedu.

Detektivi koji istražuju incident "osigurali su nalog za daljnjim pritvorom vozača kamiona, 25-godišnjim muškarcem iz Sjeverne Irske''.

Vozač  Mo Robinson, je uhićen u srijedu zbog sumnje u ubojstvo, a ostat će u pritvoru dodatna 24 sata, navodi se u priopćenju.

Foto: Tanjug/AP/Facebook / Vozač Mo Robinson ostat će u pritvoru dodatna 24 sata

Prvih 11 žrtava prevezeno je pod pratnjom policije medicinskim vozilom do bolnice Broomfield u Chelmsfordu, kako bi se izvršila obdukacija i identifikacija.

Kinesko veleposlanstvo u Belgiji također je vrlo zabrinuto zbog medijskih izvještaja i zatražilo je od belgijske policije i drugih nadležnih službi da provedu sveobuhvatnu istragu, rekao je glasnogovornik veleposlanstva u četvrtak, prenosi Xinhua.

 

Kopirati
Drag cursor here to close