Sjednica Skupštine HNŽ-a

HNŽ: Zastupnici nisu usvojili izvještaje

Na idućoj sjednici Skupštine HNŽ-a također će se raspravljati i o Zdravstvu, kao i o sigurnosti.
Vijesti / Flash | 21. 11. 2019. u 18:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završena je sjednica Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije započeta u četvrtak u 11 sati, a  na kojoj se između ostaloga, raspravljalo o stanju sigurnosti na području HNŽ-a.

Unatoč maratonskoj sjednici Izvještaj o sigurnosti u HNŽ-u, stanju zdravstva i onaj o pravosuđu pričekat će sljedeću sjednicu Skupštine HNŽ-a jer ih zastupnici nisu usvojili tražeći dodatne zaključke.

Ruke po ovim pitanjima dizat će se drugi put.

Na sjednici je usvojen izvještaj o koncesijama i poticajima u gospodarstvu o kojem se vodila i žurna rasprava.

Glavni tužitelj Tužiteljstva HNŽ-a Zdenko Kovač upozorio je kako Tužiteljstvu trebaju bolji uvjeti za rad. Izjavio je kako sigurnosnu situaciju može popraviti dogovor političkih stranaka oko policije kojoj nedostaje više od 200 ljudi.

Govorio je i o predmetima te rekao kako učinkovitos pravosuđa smanjuju predmeti korupcije i gospodarskog kriminala.

Na idućoj sjednici Skupštine HNŽ-a također će se raspravljati i o Zdravstvu, kao i o sigurnosti. Dodatne zaključke zastupnici su zatražili i o migrantskoj situaciji na području ove županije.  

Podsjetimo, zastupnici su na današnjoj sjednici trebali razmatrati informacije o radu Kantonalnog tužiteljstva za 2018. godinu i radu Kantonalnog suda Mostar za 2018. godinu, Ocjeni zdravstvenog stanja stanovništva HNŽ za 2018. godinu, te Informaciji o realizaciji potpisanih ugovora o koncesijama iz oblasti vodoprivrede za 2018. godinu.

Također  planirano je da zastupnici daju i mišljenje na Izvještaj o realizaciji Zbirnog plana za 2018. godinu svih nosilaca Programa razvoja malog gospodarstva HNŽ od 2016. do 2020. godine i Strategiju razvoja malog i srednjeg poduzetništva za razdoblje od 2012.do 2020. godine.

Poslušajte što su uoči sjednice izjavili dužnosnici u HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close