Kavazović

Ni BiH ni Srbija nisu domaćini muslimanima kakvi bi trebali biti

Vijesti / Flash | 07. 03. 2017. u 10:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reisu-l-ulema Islamske zajednice BiH Husein Kavazović pozvao je političare u Bosni i Hercegovini i Srbiji da omoguće otvoren dijalog između Bošnjaka i Srba.

On je u Novom Pazaru, gdje je nazočio svečanom otvaranju nadograđenog Fakulteta za islamske studije, ocijenio kako bi iznošenje na dnevnu svjetlost svega što opterećuje bošnjačko-srpske odnose, svima pomoglo u budućnosti.

Poglavar IZ BiH, kojoj organizacijski pripada i IZ u Srbiji, naglasio je da muslimani u dvije države imaju i dvije domovine, pokoravaju se njihovim zakonima, ali od tih država traže i da im se poštuju sva prava.

''Ni jedna ni druga (BiH i Srbija) često nisu prema muslimanima bile domaćini kakvi bi trebali biti. Ni u Bosni nisu vratili imovinu Islamskoj zajednici'', naglasio je Kavazović i dodao da se između dva naroda mora otvoriti nova stranica, prenosi Tanjug.

Naglasio je kako političari trebaju razumjeti da su dva naroda prošla kroz teške povijesne trenutke.

“Svjesni smo naše prošlosti, njezine težine, rana i genocida, ali smo spremni i na suradnju i smatramo da je istina o nama i našim žrtvama i genocidu u Srebrenici važna za bolju budućnost. Ta istina je, možda, važnija za Srbe nego za nas, jer samo kajanje može osloboditi od greške, koju nije napravio srpski narod već pojedinci i grupice koje se povremeno pojave'', rekao je Kavazović.

Kopirati
Drag cursor here to close