HNŽ

Nezadovoljstvo osuđenika - Štrajk glađu u KPZ Mostar

U pritvorskoj jedinici Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar, gdje se nalazi više od godinu, u štrajk glađu stupio je Jozo Markić, jedan od optuženih u slučaju "Orka".
Vijesti / Flash | 15. 03. 2021. u 20:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jozo Markić (36), jedan od optuženih u slučaju „Orka“, odnosno, za organizirani kriminal u vezi s razbojništvom i teškim krađama, danas je, kako saznaje Avaz, u pritvorskoj jedinici Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar, gdje se nalazi više od godinu, stupio u štrajk glađu.

Iako pišu u štrajk glađu stupio i Alen Begluk (35), također, jedan od optuženih u ovom predmetu, iz KPZ-a Mostar su to negirali.

Markić je  ljetos, tijekom suđenja, koje je započelo 25. lipnja prošle godine, najavljivao štrajk glađu i to zbog ukidanja posjeta u KPZ-u Mostar radi situacije s koronavirusom, ali, to nije učinio.

Zbog čega se sada Markić odlučio na štrajk glađu nije poznato.

Inače, skoro dva mjeseca je prošlo od zadnjeg ročišta u ovom predmetu, s obzirom na to da se predsjedavajući Sudskog vijeća, Elis Sultanić nalazi na bolovanju.

Optužnicom u ovom predmetu je bilo obuhvaćeno 12 osoba, a njih osam se nagodilo s Tužiteljstvom Hercegovačko-neretvanske županije. Uz Markića i Begluka na optuženičkoj klupi je ostao i Enis Mandal (35).

 

Kopirati
Drag cursor here to close