Omir Tufo

Nevladinim organizacijama u BiH potreban povoljniji ambijent za rad

Vijesti / Flash | 17. 08. 2017. u 11:33 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini postoji mnogo kvalitetnih nevladinih organizacija, ali im je potreban povoljniji ambijent koji će podržavali njihov rad, kazao je danas koordinator Centra za promociju civilnog društva Omir Tufo tijekom prezentacije Indeksa održivosti organizacija civilnog društva za 2016. godinu.

Pojasnio je da Indeks održivosti cijeni stanje civilnog društva po sedam parametara, a to su pravno okruženje, financijski aspekt, zagovaranje, imidži, organizacijske kapacitete, infrastruktura te pružanje usluga. U ovim istraživanjima, u koje je uvršteno 24 zemlje šireg regiona, BiH se nalazi na sredini ljestvice.

''Dva aspekta održivosti su u 2016. godini negativna, a to je financijska održivost i organizacijski kapaciteti koji su u direktnoj vezi'', naglasio je.

Međutim, smatra da će Indeks održivosti u 2017. godini biti pozitivniji, prvenstveno zbog potpisivanja sporazuma o suradnji između Vijeća ministara BiH i nevladinog sektora u BiH u rujnu te pripreme dokumenata koje će regulisati transparentno financiranje.

Indeks održivosti je razvila Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u partnerstvu s lokalnim organizacijama.

Kopirati
Drag cursor here to close