Podrška heroju

Neumski mimohod za Vukovar

Neumljani su dostojanstveno iskazali poštovanje i zahvalnost i poklonili se svim nedužnim žrtvama Grada Heroja koji su svoje živote dali za našu slobodu.
Vijesti / Flash | 19. 11. 2018. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Mimohod za Vukovar

U subotu večer je,već treću godinu za redom,na inicijativu Općinskog odbora Zajednice žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“ ,u Neumu obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

U župnoj crkvi Gospe od Zdravlja služena je sveta misa za sve poginule hrvatske branitelje. Neumski župnik,don Ivica Puljić, istaknuo je kako ovaj dan mora biti dan ne-zaborava na žrtvu koja se podnijela za našu slobodu.

Foto: PR / Neum za Vukovar

Osobito je bilo lijepo vidjeti  veliki broj djece i mladih kojima  treba prenositi istinu o Domovinskom ratu,graditi u njima ponos i domoljublje, priopćeno je.

 Nakon zajedničke molitve i blagoslova svijeća, kolonom sjećanja, mnoštvo se mještana uputilo Vukovarskom ulicom do Spomen obilježja.  

Foto: PR / Zapaljene svijeće kod križa

Molitvom, pjesmom i polaganjem svijeća kod Spomen obilježja i križa, Neumljani su dostojanstveno  iskazali poštovanje i zahvalnost i poklonili se svim nedužnim žrtvama Grada Heroja koji su svoje živote dali za našu slobodu.

 "Neumski mimohod za Vukovar"  polako postaje tradicijom ovog malog, ali ponosnog grada.

Kopirati
Drag cursor here to close