Dokumentacija

Nestalo ime Ane Bavrke

Kada je u pitanju dozvola za promet medicinske opreme, ona im je odobrena 26. travnja, dan ranije, i važi pet godina.
Vijesti / Flash | 29. 05. 2020. u 11:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srebrena malina u vlasništvu TV-voditelja Fikreta Hodžića još nije podnijela zahtjev za uvoz dodatnih 20 respiratora iz Kine u BiH, potvrđeno je iz Agencije za lijekove BiH za Dnevni avaz.

''Sada je pitanje kako su ovi preostali respiratori uopće uvezeni u BiH i kako je pokrenuta carinska prijava i procedura za plaćanje PDV-a te šta je priloženo UNO'', piše Avaz.

Iz Agencije za lijekove tvrde da "dozvola važi 30 dana ili za jedan uvoz", to znači za uvezenih 80 respiratora, ali ne i preostalih 20. Osim toga, prema dokumentaciji koja je u posjedu Avaza, Srebrena malina je zahtjev za uvoz respiratora podnijela 27. travnja i isti dan dobila dozvolu kada je i predala papire, ali u tom podnesku uopće nije bio naveden registracijski broj firme.

Kada je u pitanju dozvola za promet medicinske opreme, ona im je odobrena 26. travnja, dan ranije, i važi pet godina. Međutim, prema registru veleprometnika koji imaju dozvolu Agencije za promet medicinskih sredstava, sada je navedena kao ključna osoba za praćenje neželjenih sredstava izvjesna Refija Suljaković.

Foto: Avaz.ba / Preslik dokumentacije

No, kada je podnesen prvi zahtjev i kada je ista odluka, također, objavijena na stranici Agencije, na ovom mjestu bilo je najprije ime Ane Bavrke, TV voditeljice, manekenke i Hodžićeve prijateljice, kao inženjera radiologije. To je utvrdila i SIPA kada je izuzela dokumentaciju i dozvole iz ove kompanije.

Kopirati
Drag cursor here to close