Cijeli mandat u skandalima

Nešić traži od Tegeltije da smijeni Turković zbog izjave o Dobrovoljačkoj

Nešić je izjavu Turković opisao kao “ogavnu” navodeći da je “na najradosniji pravoslavni praznik – Vaskrs – prijetila, vrijeđala i veličala zločin
Vijesti / Flash | 03. 05. 2021. u 13:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza Nenad Nešić pozvao je predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zorana Tegeltiju da odmah pokrene postupak za smjenu ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković.

“Na današnji dan, 2. svibnja 1992. godine, odbijen je jedan od najžešćih napada na Sarajevo, čiji je konačni cilj bio zauzimanje zgrade Predsjedništva BiH. Hrabri branitelji BiH i Sarajeva izvojevali su tad jednu od najvažnijih pobjeda u obrani države. S ponosom ih se sjećamo”, napisala je to na svom Twitter nalogu zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković, piše N1.

“Napadi na institucije države, danas drugim sredstvima, još nisu prestali. Naša je obaveza braniti ih i graditi s jednakim žarom i odgovornošću kao što su to činili i naši hrabri branitelji prije 29 godina”, naglasila je Turković na Twitteru.

Nešić je ovu izjavu Turković opisao kao “ogavnu” navodeći da je “na najradosniji pravoslavni praznik – Vaskrs – prijetila, vrijeđala i veličala zločin nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj”.

Optužio je Turković “da je čitav mandat obilježen skandalima, neradom i blokadama”.

''Zato pozivam predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltiju i da prestane tolerirati ovakvo ponašanje i pokrene postupak za smjenu ministarke Turković. Ako to ne urade odmah, bit će jasno da su u simbiozi sa SDA i Izetbegovićem, te da nisu ništa drugo do njegovi poslušnici i marionete'', kazao je Nenad Nešić, predsjednik DNS.

Kopirati
Drag cursor here to close