Sastanak Zvizdića i Bregu

Neophodno je daljnje jačanje regionalne suradnje

Zvizdić je upoznao Bregu o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH i rekao da je Vijeće ministara BiH završilo sve svoje obveze u pogledu ispunjavanja preduvjeta za potpisivanje usuglašenog teksta Ugovora o roamingu.
Vijesti / Flash | 12. 03. 2019. u 17:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sastao se danas s generalnom tajnicom Regionalnog vijeća za saradnju (RCC) Majlindom Bregu i tom prilikom izrazio uvjerenje da će se dobra suradnja nastaviti i u idućem razdoblju.

Zvizdić je upoznao Bregu o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH i rekao da je Vijeće ministara BiH završilo sve svoje obveze u pogledu ispunjavanja preduvjeta za potpisivanje usuglašenog teksta Ugovora o roamingu, usvajanjem materijala na sjednici održanoj 11. ožujka i da je materijal upućen Predsjedništvu BiH na daljnje postupanje, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Izrazio je zahvalnost Regionalnom vijeću za suradnju za svu podršku koju pruža suradnji u regiji, s posebnim naglaskom na suradnju u okviru Berlinskog procesa. Istaknuo je da je BiH privržena principima, vrijednostima i ciljevima na kojima se zasniva EU i da su BiH i njezini građani odlučni u namjeri da postanu sastavni dio europskih društvenih, političkih i ekonomskih struktura.

Zvizdić i Bregu su se suglasili da je neophodno daljnje jačanje regionalne suradnje u okviru Berlinskog procesa i zapadnobalkanske šestorke i da je potrebno nastaviti provoditi aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje političkog dijaloga, jačanje regionalne suradnje i politike dobrosusjedstva.

Kopirati
Drag cursor here to close