Povjerenik kod ministra

Četiri bh. vojnika zaražena Covidom, a u misijama nije nitko

Ministar Podžić se zahvalio parlamentarnom vojnom povjereniku na posjeti i istakao važnost međusobne suradnje, u cilju očuvanja ljudskih prava i pored pandemije COVID-19.
Vijesti / Flash | 05. 05. 2020. u 14:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Šiljegović kod Podžića

Ministar obrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić u utorak je primio u službenu posjetu parlamentarnog vojnog povjerenika Boška Šiljegovića, priopćeno je iz Ministarstva.

Parlamentarni vojni povjerenik prati stanje ljudskih prava u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama BiH i postupa po pritužbama pripadnika OS BiH. On se posebno zanimao za zdravstveno stanje osoblja, s akcentom na pripadnike OS BiH koji se nalaze u mirovnim misijama i školovanju izvan BiH.

Ministar Podžić se zahvalio parlamentarnom vojnom povjereniku na posjeti i istakao važnost međusobne suradnje, u cilju očuvanja ljudskih prava i pored pandemije COVID-19. Ministar je istaknuo da je četvero pripadnika OS BiH zaraženo koronavirusom, 60 je u samoizolaciji, a sedmero je izliječenih. U mirovnim misijama izvan BiH nema zaraženih pripadnika, a svi kadeti su dobrog zdravstvenog stanja.

Parlamentarni vojni povjerenik je naglasio da MO BiH i OS BiH vrlo profesionalno provode sve potrebne mjere u borbi protiv pandemije COVID-19 te je istaknuo veliki značaj pomoći lokalnim zajednicama od strane OS BiH.

Također je pohvalio angažman MO BiH na povratku kadeta iz Turske kao i sudjelovanje helikoptera OS BiH na gašenju požara širom BiH. Trenutno jedan od najvažnijih projekata, po mišljenju Šiljegovića, je unapređenje zdravstvene zaštite i razvoj sanitetske službe u OS BiH, koja će se dodatno unaprijediti otvaranjem ambulanti primarne zaštite u vojarnama.

Parlamentarni vojni povjerenik je naglasio i značaj poštivanja svih pravila i procedura pri odabiru profesionalnih vojnih osoba za sudjelovanje u mirovnim misijama, a u cilju smanjenja broja pritužbi na način odabira kandidata.

Sastanku je prisustvovao i šef ureda ministra obrane BiH Kemal Korjenić, a susret je održan u skladu s mjerama i instrukcijama zaštite od širenja virusa COVID-19, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane.

Kopirati
Drag cursor here to close