Odbijeni svi prijedlozi

Nema štednje u državnim institucijama uslijed pandemije - ostaju im plaće i naknade

12. sjednica Komisije za financije i proračun Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Flash | 31. 08. 2020. u 17:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komisija za financije i proračun Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na 12. sjednici nije podržala principe Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Zastupnički dom PSBiH, priopćeno je iz ove institucije.

Komisija na današnjoj sjednici nije podržala ni principe prijedloga zakona o obaveznim doprinosima dužnosnika u institucijama Bosne i Hercegovine za borbu protiv pandemije COVID-19, čiji je predlagač Zastupnički dom PSBiH.

Također, odbijen je i prijedlog zakona o izvanrednim mjerama štednje u institucijama Bosne i Hercegovine uslijed COVID-19 pandemije, čiji je predlagač Zastupnički dom PSBiH.

Naime, ovim prijedlogom predviđeno je da se u institucijama BiH zabrani korištenje sredstava za reprezentacije do kraja ove godine, da se ukine pravo na regres, jubilarne nagrade, te naknade za obrazovanje i stručno usavršavanje.

Prijedlog zakona podrazumijeva i da se svim dužnosnicima i zamjenicima do kraja ove godine ukine stimulacija, topli obrok, naknada za prekovremeni rad, noćni rad i rad u vrijeme praznika, kao i naknada za odvojeni život, službeno putovanje, prijevoz, te otpremnine za odlazak u mirovinu.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close