Ministar

Nema potrebe za trećim televizijskim kanalom

Vijesti / Flash | 11. 11. 2015. u 08:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar komunikacija i transporta BiH Slavko Matanović izjavio je da u BiH nema potrebe za otvaranjem novog radio-televizijskog kanala na nekom od jezika i da to Ministarstvo ne podržava.

U intervjuu za Oslobođenje, Matanović je, ističući kako je gorući problem samoodrživost sadašnjih RTV servisa, rekao kako se govori o nekom trećem kanalu, odnosno o četvrtom javnom servisu.

"Imamo tri javna i pitanje je tko bi bio osnivač tog novog servisa", rekao je Matanović i podsjetio da je Parlamentarna skupština BiH osnivač BHRT-a, Narodna skupština Republike Srpske Radio-televizije Republike Srpske, a federalni Parlament FTV-a.

Prema njegovim riječima, prema važećem Zakonu o javnom sustavu, svi servisi su dužni osigurati ranovpravnu zastupljenost svih jezika.

"Otvarati kanal koji bi imao naziv koji se traži je diskriminatorski za sam taj narod. Imate u Srbiji kanale na mađarskom, slovačkom, jeziku, ali za nacionalne manjine", rekao je Matanović.

Najavio je kako da će Vijeću ministara BiH biti predloženo da stavi na dnevni red imenovanje direktora Regulatorne agencije za komunikacije, iako je natječajna procedura provedena prije godinu i pol kako bi se vidjelo ima li za to političke volje.

"Ako je ne bude, onda će prijedlog, u skladu s procedurom biti vraćen Vijeću RAK-a i on će dalje postupati. Ako bi prijedlog bio vraćen, stvorila bi se osnova za raspisivanje novog natječaja", rekao je Matanović.

Kopirati
Drag cursor here to close