Traženje pravde

Nekoliko tisuća ljudi za skupu za Dženana: Nećemo živjeti sa kriminalcima

Otac stradalog Dženana Memića je kazao da sprema mnogo kaznenih prijava protiv tužitelja i policajaca koji su radili na ovom slučaju.
Vijesti / Flash | 22. 07. 2018. u 10:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Trgu Susan Sontag pred Narodnim pozorištem Sarajevo okupilo se nekoliko tisuća građana na skupu "Pravda za Dženana".

Među okupljenima su bili i Muriz Memić, Davor Dragičević i Amir Agić.

Otac preminulog Davida Dragičevića, Davor Dragičević, rekao je da ovakvi prosvjedi nisu jedini način, ali da su ispravan put kojim idu Muriz i on. Dodao je da pokušavaju dostojanstveno, ali da postoji i drugi način.

"Muriz i ja to radimo mirno i dostojanstveno. Ako ne budu htjeli, naravno da postoji i drugi način za našu djecu koja su ubijena, i za Davida i za Dženana. To tvrdimo od prvog trenutka. Muriz se bori duže nego ja, ali ja im neću dati toliko vremena. Sa zločincima nećemo živjeti zajedno, neće nam biti ni susjedi. Kratko i jasno. Ne znam što se do sada čekalo u svim gradovima i sa svim roditeljima koji nisu stali iza svoje ubijene djece kao što smo stali Muriz i ja. Vidite da se može", rekao je Dragičević.

Na pitanje da li je slučaj Memića pokazao da postoji pravna država, te da li je to ulilo nadu da institucije ipak rade, Dragičević je kazao:

"Da institucije rade svoj posao ne bi Muriz čekao dvije i pol godine. Što da nije ubijen David, što da se nisu digli Muriz i Davor? Vi bi bili na pikniku sa zločincima i ubojicama. Ali sada ste ovdje i ostat ćete ovdje uz nas."

"Idemo do kraja, pravda za Davida, pravda za Dženana, pravda svoju djecu koja su ubijena. Ovo je pravda za naš narod ovdje", poručio je Dragičević.

Otac stradalog Dženana Memića je kazao da sprema mnogo kaznenih prijava protiv tužitelja i policajaca koji su radili na ovom slučaju.

"Kaznene prijave uskoro idu. Bit će ih puno, pa nam treba malo više vremena. Prijave idu protiv devet županijskih tužitelja, tri federalna, 22 policajca i mnogih vještaka. Sljedeći korak je zahtijevanje nove istrage. Sud je malo vratio nade u dostojanstvo. Neka ostali počnu raditi pa ćemo vidjeti", rekao je Memić.

Memić je kazao da Tužiteljstvo BiH mora preuzeti slučaj. U protivnom on će napraviti šatorsko naselje ispred državnog tužiteljstva.

"Županijsko tužiteljstvo ovo više ne može raditi. Oni su pokazali svoje. Ja ću napraviti šatorsko naselje ispred državnog jer moraju preuzeti ovaj slučaj. Ovo nije jednostavan slučaj kako je reklo Županijsko tužiteljstvo, montirali su optužnicu. Mi ćemo istrajati u ovome'', dodao je.

Županijsko tužiteljstvo najavljuje žalbu nakon nedavnog izricanja oslobađajuće presude Ljubi i Bekriji Seferoviću. U Tužiteljstvu SŽ kažu da će uložiti žalbu nakon što dobiju pisani otpravak presude koji može putovati do dva mjeseca između dvije zgrade.

"Neka otpravak putuje pet godina, žalba ne može biti uvažena. Dvije godine oni nemaju niti jedan dokaz. Ne znam kako su se budale upustile u ovakvu optužnicu, bez ijednog čvrstog dokaza. Ja kažem da nije prometna nesreća i da ga nije udario Ljubo. Što ako ga je Ljubo ubio? Šta ćemo onda? Oni nemaju niti jedan dokaz. Poigrali su se i mislili da će im proći, ali ne može proći'', dodao je.

Muriz Memić je kazao da dvije i po godine moli glavnu tužiteljicu Tužilaštva SŽ Dalidu Burzić da mu kaže ime ubojice, te da mu je na početku istrage rekla da je njegov sin ubijen. Memić je za Dalidu Burzić kazao da je mafijašica.

Među okupljenima u Sarajevu je i Amir Agić, otac poginule Selme Agić koja je život izgubila u prometnoj nesreći nakon što je nju i Editu Malkoč automobilom udario Sanjin Sefić. To suđenje traje već 1,5 godinu.

"Došao sam da podržim Dragičevića i Memića. Znam kroz što trebaju proći. Napatili su se, sekirali da bi nešto dokazali. Dragičević još nije došao do stadija gdje je Memić. Naš slučaj je 1,5 godinu čista situacija, a mi se borimo da nešto dokažemo. To je mjerilo države, pravosuđa i tužiteljstva. Oni ništa ne rade, jer da rade sve bi završili za tri mjeseca", dodao je Agić.

Prisutnima se sa pozornice obratila i sestra stradalog Dženana Memića koja je kroz suze govorila o svom bratu te poručila da nikada neće odustati od potrage za istinom.

Kopirati
Drag cursor here to close