Izetbegović

Nekako s proljeća Radončić napušta vlast

Vijesti / Flash | 03. 04. 2017. u 11:46 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović ne vjeruje da će Fahrudin Radončić i SBB u ovoj godini napustiti vlast, ali da je takav razvoj situacije moguć u proljeće 2018. godine uoči izborne kampanje.

"Ne mogu predvidjeti ponašanje Radončića, jer on jedan dan radi i govori jedno, a drugi dan sasvim suprotno. On mijenja stavove i raspoloženja na dnevnoj bazi", rekao je Izetbegović.

On smatra da je poguban efekt posljednjih lokalnih izbora što su i Savez za promjene i SBB izvukle jasan zaključak da je isplativije voditi konfliktnu, nego smirujuću i odgovornu politiku.

"Birači, nažalost, nisu nagradili njihov konstruktivan odnos. Zato se Radončić vratio provjerenoj metodi napada, diskvalifikacija, sukoba", rekao je Izetbegović za "Stav".

On kaže da infrastrukturni radovi trebaju svima i da SBB ima poseban interes da dokaže da je njegov kadar u stanju da pokrenu masovne radove.

"Ove godine, vjerojatno, će biti nastavljen kontroverzan odnos SDA-SBB. Direktor 'Autocesta Federacije BiH'Adnan Terzić pravit će auto-put i brze ceste i SDA će mu u tome pomagati, a Radončić i 'Dnevni avaz' će praviti svađe, plasirati neistine i spinove i SDA će ih u tome sprečavati", rekao je Izetbegović.

On tvrdi da odnos lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića i SNSD-a Milorda Dodika drži odnose Bošnjaka i Hrvata u začaranom krugu, smanjuje šanse da se ostvari stalno prizivano strateško partnerstvo SDA i HDZ-a i da se krene sa rješavanjem teških pitanja.

"Bošnjački predstavnici, naročito građanski orijentirane stranke, zaziru od osovine Dodik-Čović i nisu spremni izaći u susret zahtjevima Hrvatskog narodnog sabora jer se boje novih blokada i ucjena ako im se takvi mehanizmi daju u ruke", rekao je Izetbegović i dodao da Hrvati to doživljavaju kao majorizaciju, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close