Upozorenje

Nekako s proljeća: Čuvajte se mina!

Naročito je bitno, govore, da mjesto gdje je sredstvo uočeno vidno obilježe, po mogućnosti fotografiraju i zapamte lokaciju kako bi je mogli pokazati nadležnom timu za uklanjanje eksplozivnih sredstava.
Vijesti / Flash | 11. 03. 2019. u 12:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna uprava civilne zaštite upozorava da se dolaskom proljeća i topljenjem snijega povećava rizik od pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava (NUS) i mina, pa skreće pažnju na nužnost pravilnog i sigurnog ponašanja u takvim situacijama.

''Kako je razdoblje proljetnih radova vrijeme učestalih pronalazaka eksplozivnih sredstava posebno upozoravamo ugrožene skupine - poljoprivrednike, građevinske radnike, skupljače i prerađivače sekundarnih sirovina, te lovce, planinare i izletnike da u slučaju pronalaska minu ili NUS ne dodiruju već da pronađeno sredstvo prijave civilnoj zaštiti putem telefona broj 121 ili policiji putem telefona broj 122'', ističu u priopćenju.

Naročito je bitno, govore,  da mjesto gdje je sredstvo uočeno vidno obilježe, po mogućnosti fotografiraju i zapamte lokaciju kako bi je mogli pokazati nadležnom  timu za uklanjanje eksplozivnih sredstava.

''Skrećemo pažnju onima koji svakodnevne aktivnosti vode van naseljenih mjesta i u prirodi da se ne kreću područjima koja ne poznaju kako ne bi zalutali u minska polja. Apelujemo da vode računa i da poštuju postavljene oznake minske opasnosti kako ne bi ugrozili vlastitu sigurnost, jer nepoštivanje, uništavanje ili otuđivanje ovih oznaka za nekoga može biti kobno.

Federalna uprava civilne zaštite raspolaže obučenim ljudstvom i materijalnim sredstvima, te je spremna poduzeti sve potrebne aktivnosti na zaštiti građana od mina i neeksplodiranih ubojitith sredstava. Ipak, da bi ta misija bila ispunjena molimo građane da se ponašaju u skladu sa ovim uputstvima i sve sumnjive predmete prijave na navedene brojeve telefona - 121 i 122'', stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close