MUP HBŽ

Nedostaje 70 policajaca, a zadnje činovanje bilo prije pet godina

U MUP-u Hercegbosanske županije nedostaje 70 policajaca, a zadnje činovanje bilo prije pet godina. O dotrajalosti opreme da ne govorimo
Vijesti / Flash | 08. 10. 2017. u 15:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zadnje činovanje i promicanje policijskih službenika Hercegbosanske županije učinjeno je prije pet godina čime je Sindikat djelatnika MUP-a te županije izrazio svoje nezadovoljstvo.

U njihovom priopćenju stoji da je Zakonom o policijskim službenicima propisan način promicanja policijskih službenika u viši čin, gdje je navedeno da se na početku kalendarske godine sačini godišnja lista slobodnih radnih mjesta za sve činove koja se potom dostavlja Komesaru na daljnje postupanje.

Na ovo su, kako kažu u Sindikatu, upozoravali i pismeno i usmeno tijekom pregovora s komesarom i resornim ministarstvom.

U razgovorima s mjerodavnima rečeno im je da će određeni broj policijskih službenika biti promaknut na dan policije, 29. rujna, da bi polovinom tog mjeseca saznali da do toga ipak neće doći.

To je za predstavnike sindikata još jedan pokazatelj kako se na svaki način ne poštuju zakonski propisi čime se umanjuju materijalna prava policijskih službenika.

Uz to su dodali podatak da trenutno u MUP-u nedostaje oko 70 policijskih službenika, te da se taj nedostatak kompenzira pojačanim angažmanom postojećeg kadra tako da se u sindikatu pitaju gdje je motiviranost za rad.

Prema podacima kojima raspolaže Sindikat, potraživanja policijskih službenika po pravosnažnim sudskim presudama za noćni rad i rad blagdanima iznosi oko 500.000 KM uz kamatu od 12 posto na godišnjoj razini, a od toga im je do sada isplaćeno 100.000 KM.

Što se tiče policijske opreme upozoravali su i predlagali, kako kažu, da se nabavlja kvalitetna policijska oprema koja će samim time i duže trajati.

Vezano za nabavku motornih vozila, predlažu da se povede računa o potrebama i prioritetu vozila, te da se nabavljena motorna vozila ne dijele policijskim upravama i postajama dok ona ne budu funkcionalna misleći pritom na kompletnu opremljenost s rotacijskim svjetlima i sustavom veze.

Kopirati
Drag cursor here to close