Epidemiološka situacija

Neće biti zatvaranja granica između BiH i Srbije

Dodik je rekao da je od Vučića zatražio da javnosti i u Republici Srpskoj i Srbiji jasno kaže da se granice neće zatvarati bez obzira kakva bude epidemiološka situacija.
Vijesti / Flash | 14. 12. 2020. u 19:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvor fotografije: Republika.info / Ilustracija

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik potvrdio je poslije sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da neće biti zatvaranja granice Srbije, niti BiH, zbog epidemiološke situacije, prenosi N1.

Dodik je rekao da je od Vučića zatražio da javnosti i u Republici Srpskoj i Srbiji jasno kaže da se granice neće zatvarati bez obzira kakva bude epidemiološka situacija.

"Neće to biti sa stanovišta zatvaranja sa strane BiH, ni od Srbije. Što je, naravno danas bilo najvažnije da potvrdimo", izjavio je Dodik novinarima iz Republike Srpske.

On je dodao da je potvrđeno i opredjeljenje da će se nastaviti sve započete investicije i dogovori o investicijama kao što je "Buk Bijela", Aerodrom u Trebinju i sve druge.

"Dogovorili i smo i potvrdili i ranije opredjeljenje. Srbija je prije mjesec dana dala 20 milijuna eura Republici Srpskoj za pomoć proračunu, što je bilo vrlo važno da konsolidujemo naše stanje i iskazala spremnost i planirala u svom proračunu još 20 milijuna eura koje će dati u prvom tromjesječju naredne godine. To su nesumnjivo veliki dokazi odnosa Srbije i predsjednika Vučića prema Republici Srpskoj", rekao je Dodik.

On je naglasio da je ovo najbolje razdoblje suradnje Srbije i RS i vrijeme kada je taj bh. entitet dobio najizdašniju pomoć.

"Ovaj sastanak je kao i prethodni bio dobar, koristan i uspješan za Republiku Srpsku, a vjerujem i za Srbiju", zaključio je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close