Cirkus

Ne mogu naći skladište za Fikretove respiratore

Federalna uprava civilne zaštite je poslije inspekcijskog nadzora pokrenula postupak iznajmljivanja skladišta kod ovlaštenih pravnih lica i dobila jednu ponudu, ali je ponuđač 3. lipnja obavijestio da nije u mogućnosti da podnese rizik smještaja.
Vijesti / Flash | 09. 06. 2020. u 14:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH i Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) održali su danas u Sarajevu sastanak s ciljem iznalaženja rješenja za skladištenje 80 respiratora koji se trenutno nalaze u posjedu Uprave.

Inspektorat Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH naredio ranije Federalnoj upravi civilne zaštite mjere u skladu s pozitivnim propisima kojima se uređuje ova oblast, te su na današnjem sastanku upoznali predstavnike ove uprave o obvezi postupanja po naređenim mjerama, priopćeno je iz Agencije.

Agencije za lijekove naredila je ranije Federalnoj upravi civilne zaštite da izmjesti 80 spornih respiratora iz svojih prostorija, jer su uskladišteni nepropisno.

Federalna uprava civilne zaštite je odmah poslije inspekcijskog nadzora pokrenula postupak iznajmljivanja skladišta kod ovlaštenih pravnih lica i dobila jednu ponudu, ali je ponuđač 3. lipnja obavijestio da nije u mogućnosti da podnese rizik smještaja.

Nakon toga, Federalna uprava civilne zaštite se obratila inspekciji za produženje roka za adekvatno skladištenje respiratora.

Zbog afere "Respiratori" u Tužiteljstvu BiH krajem svibnja su saslušani aktuelni premijer Federacije BiH Fadil Novalić, suspendirani direktor FUCZ Fahrudin Solak i vlasnik "Srebrene maline" koja je uvezla respiratore, Fikret Hodžić.

Kopirati
Drag cursor here to close