Policija asistira

Nazovite ovaj broj ako znate neke osobe koje su došle iz rizičnih zemalja, a nisu u samoizolaciji

Telefonski broj operativnog centra Civilne zaštite (121, 036-327-387 i 063-000-121) stavljen je na raspolaganje 24 sata dnevno za primanje poziva prijava građana vezano za koronavirus.
Vijesti / Flash | 17. 03. 2020. u 16:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije obavijestili su stanovništvo da je Vlada HNŽ na sjednici održanoj u utorak donijela odluku o proglašenju nepogode uzrokovane pojavom koronavirusa, te je na temelju te odluke, sve ovlasti vezano za postupanje institucija u HNŽ ide preko županijskog stožera Civilne zaštite HNŽ i njihovog operativnog centra.

Sve prijave o nepoštivanju preporuka odluka i zapovijedi prijavljuje se operativnom centru Civilne zaštite.

Telefonski broj operativnog centra Civilne zaštite (121, 036-327-387 i 063-000-121) stavljen je na raspolaganje 24 sata dnevno za primanje poziva prijava građana vezano za koronavirus.

Iz MUP-a HNŽ također obavještavaju stanovnike HNŽ da NE VRŠE prijave o nepoštivanju naredbi vezano za koronavirus u operativni centar MUP-a HNŽ na broj 036-383-232.

Nakon toga će biti poduzete daljnje aktivnosti, a policija građanima garantira anonimnost.

''Imamo upute od Federalne uprave inspekcije, imamo upute od županijskog stožera, imamo kontakt osobu iz MUP-a kojoj se prijavljuju oni koji su došli iz rizičnih zemalja i izbjegavaju samoizolaciju. Mi u ovom slučaju radimo servis. Provodimo odluke nekih drugih institucija, a kada pozovu policiju, radimo asistenciju. Imamo sada i kontakt osobu iz MUP-a koja poduzima daljnje mjere i radnje sukladno našim propisima i zakonima tako da je to sve uvezano'', kazao je glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić.

Naglašava kako je izuzetno važna suradnja građana i policije, što se jučer pokazalo u općini Prozor-Rama, kada je nakon prijave građana u samoizolaciju upućeno 10 osoba, nad kojima se sada provodi zdravstveni nadzor.

U Hercegbosanskoj županiji do sada pak nije bilo prijava o nepoštivanju odluka nadležnih tijela.

"Strogo se poštuju sve mjere propisane od nadležnih institucija kada je u pitanja zaštita od epidemije koronavirusa. Prema odluci Kriznog stožera u 18 sati se zatvaraju trgovački centri i ugostiteljski objekti i ta odluka se strogo poštuje. Do sada nismo imali niti jedan slučaj prijavljivanja osoba koje ne poštuju bilo koje odluke nadležnih tijela, ali pozivam građane da prijave ako saznaju da je iz rizičnih zemalja došao neko ko se ne pridržava samoizolacije, kako bi se što prije stupilo u kontakt s takvom osobom i uputilo je u proceduru samoizolacije. Građani koji upute prijavu ostat će anonimni", rekao je glasnogovornik MUP-a Hercegbosanske županije Ivica Vrdoljak za Klix.ba.

Građani HBŽ-a sve prijave mogu izvršiti pozivom na broj 122 ili 034 203 763.

I u Županiji Zapadnohercegovačkoj policija čini sve što je potrebno kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

''Policijski službenici vrše provjere na terenu, da li građani kojima je izrečena mjera samoizolacije to i poštuju. Ako se neko ne pridržava mjera samoizolacije obavještava se tada sanitarna inspekcija i Krizni stožer te poduzimaju daljnje mjere iz svoje nadležnosti'', kazala je glasnogovornica MUP-a Županije Zapadnohercegovačke Martina Medić. 

Građani ŽZH sve prijave mogu izvršiti pozivom na broj operativnog centra Civilne zaštite 039 661 377 ili mogu kontaktirati policiju na broj 122.

Iz svi ministarstava unutarnjih poslova apeliraju na građane da navedene brojeve za prijave zovu isključivo ako netko zaista ne postupa u skladu s donesenim odlukama, ne poštuje samoizolaciju ili je došao iz inozemstva, a nije se prijavio.

Kopirati
Drag cursor here to close