Građani se okupljaju

Nastavak prosvjeda u Srbiji

Zdravstveni sustav u Beogradu je pred pucanjem, zato ne mogu da razumijem ono što smo vidjeli sinoć i preksinoć, izjavila je Ana Brnabić poslije sjednice Kriznog stožera na kojoj su usvojene dodatne mjere za Beograd.
Vijesti / Flash | 09. 07. 2020. u 19:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Srbiji se danas očekuju novi prosvjedi protiv mjera uvedenih uslijed epidemije koronavirusa te protiv vlasti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić u četvrtak je najavila nove mjere za Beograd koje podrazumijevaju i zabranu okupljanja više od 10 ljudi u otvorenom i zatvorenom no te mjere još nisu službeno stupile na snagu, piše N1.

U centru Beograda primjetan je veći broj policije i u okolnim ulicama u blizini Skupštine, ali i građani koji pristižu. Čuju se zvižduci i povici.

Prosvjednici su počeli polako da se okupljaju ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu. Oni sjede na betonu, a pojedini drže papire na kojima piše "Ne nasjedaj, sjedi".

Zdravstveni sustav puca

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je suglasna sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem da bi zabrana kretanja tijekom vikenda u Beogradu, sigurno dala najbolje rezultate u suzbijanju epidemije koronavirusa. Naglasila je, ipak, da bi takva mjera zahtjevala uvođenje izvanrednog stanja na teritoriji cijele zemlje i apelirala je na građane da budu odgovorni, nose maske i drže distancu, i tako spriječe dalje širenje virusa, a samim tim i potrebu za uvođenjem restriktivnijih mjera.

Zdravstveni sustav u Beogradu je pred pucanjem, zato ne mogu da razumijem ono što smo vidjeli sinoć i preksinoć, izjavila je Ana Brnabić poslije sjednice Kriznog stožera na kojoj su usvojene dodatne mjere za Beograd.

Ugrožena porodilišta

Beogradski centar za ljudska prava demantirao je informacije sa društvenih mreža da je preminuo mladić koga je policija pretukla u srijedu uvečer na Terazijama u Beogradu. Iz ove organizacije je za N1 potvrđeno da je mladić dobro i da su ga pregledali ljekari.

Udruženje "Mame su zakon" najoštrije su osudile svakoga tko nije razmišljao o tome da se blizu epicentra prosvjeda nalaze dva najveća porodilišta u Beogradu i o tome da će suzavac ugroziti tek rođene bebe i tek porođene majke, trudnice koje održavaju trudnoću, kao i zaposlene u bolnici.

Najoštrije osuđujemo svakoga tko je na prosvjedima lomio, palio, uništavao bez razloga i svakog pripadnika organa reda za brutalno ophođenje prema nenaoružanim prosvjedniima, koji ne pružaju otpor, navodi se u priopćenju, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close